Turledergoder

Turledere på BaseCamp Tungestølen
Turledere på BaseCamp Tungestølen Foto: Ingvild Mageli

I utgangspunktet er det å være turleder i DNT en frivillig sak, noe du gjør fordi du har lyst. Men, vi prøver så godt som mulig å bidra slik at du syns du får noe igjen for det selv også. Derfor prøver vi å skape et godt miljø og gi dere mulighet for å utvikle dere som ledere.

Turledergoder

  • 1 overnattingsbong per turdag. Dette gjelder aldersgruppene 16-19 år og 19-30. For aldersgruppen 13-16 år gis det ut en «godbong» per turdag. Denne verdibongen inkluderer også gratis mat (3 retters middag, frokost, niste og termos) på betjente hytter driftet av DNT Oslo og Omegn. Verdibongene kan du benytte selv eller gi dem bort til hvem du vil, familie, venner og lignende. Begge bongene gir deg gratis overnatting på DNT Oslo og Omegns selvbetjent/ubetjent – hytter og 90% rabatt på betjente hytter, mens «godbongen» inkluderer mat i tillegg. Det er også mulig å bytte inn 4 overnattingsbonger i 1 «godbong». Ta kontakt med Gaute på kontoret dersom du ønsker dette.
  • Turlederrabatt i DNTs butikk i Storgata det året du er turleder. Info om varene finner du på . Kjøp varene i butikkenbestill per telefon 22822800 eller turinfo@dntoslo.no. Henvis til hvilken tur du er leder for når du bestiller.
  • Rabatt på Oslo Sportslager, Løplabbet og Sportsnett. Framvisning av medlemskort.
  • 10% rabatt på turer du ønsker å delta på, eventuelt sammen med nærmeste familie. Gjelder også DNT Oslo og Omegns øvrige turer i Norge og utlandet.
  • Alle turlederkurs som gjennomføres vil refunderes med 1/3 per turlederoppdrag. Det vil si at man vil sitte igjen med en gratis turlederutdannelse dersom man leder 3 turer etter hvert kurs man deltar på.
  • All reise til og fra turstart - turslutt og mat tilknyttet turen dekkes av DNT ung Oslo ved innlevering av reiseregning i etterkant av turen. Reiseregning leveres ut ved hver tur, og det er derfor opp til hver turleder å ta vare på kvitteringer og levere dette inn etter turslutt.

NB! Disse godene gjelder kun for turledere som stiller opp på frivillige oppdrag. Instruktører og turlederoppdrag med lønn har nettopp lønn som gode, og er derfor utelatt disse ordningene.

Støtte til kurs

DNT ung Oslo gir støtte til kompetansehevende kurs og andre kurs eller samlinger som vi mener kan ha betydning for din rolle og utvikling som turleder for organisasjonen. Dette betyr at dersom du som turleder ønsker å bli klatreinstruktør, kajakkinstruktør, breinstruktør eller skredinstruktør vil vi ønske å støtte denne utdannelsen dersom dere ønsker å bruke denne kompetansen inn i DNT ung Oslo.

For eksempel har vi betalt deler av klatrekurs for de som er instruktører på tirsdagsklatringen og inneklatrekursene våre. Dette gjelder også kajakkinstruktører på våre kajakkurs og breinstruktører på BaseCamp, som også er betalte oppdrag.

Betingelsen for å få dette er at du har planer om å fortsette å være en ressursperson for DNT ung Oslo i tiden som kommer.

Send inn søknad til ungdomskonsulent Gaute Dalastøyl Jensen - gaute.jensen@dntoslo.no når du har funnet et kurs du ønsker å delta på! Mal til søknad finner dere her: Søknadsskjema

Dette er et godt tilbud som vi håper flere av dere benytter dere av. På denne måten kan dere få tatt brekurs, klatrekurs, kajakkurs og eventuelt andre kurs til en betydelig redusert pris.

Gratis tur

Dersom du er turleder på totalt 3 turer i løpet av et kalenderår gir det deg muligheten til å bli med på en tur i DNT ung Oslo eller DNT Fjellsport Oslos eller DNT Oslos turprogram gratis. Tillitsvalgte som sitter i grupper (Turgruppa, Infogruppa, Klatregruppa, Buldregruppa, Styret) har også tilbud om 1 gratis tur i året. Dette er begrenset oppad til en verdi på 2500 kroner, men vi har såpass rimelige turer at du nesten uansett får en gratis tur. Ta kontakt med ungdomskonsulent Gaute Dalastøyl Jensen – gaute.jensen@dntoslo.no dersom du har ledet 3 turer, eller sitter i en gruppe og har funnet en tur du ønsker å bli med på!

Gratis utstyr

Enhver ny turleder skal ved sitt første oppdrag bli utrustet med en Bergans Microlight vindjakke med «turlederlogo», og en blå Devold lue med «turlederlogo». Hvert år prøver vi også å finne en ny ting som turledere får utdelt både med tanke på synlighet for organisasjonen, men også for å sette pris på deres bidrag til organisasjonen. Turledere på BaseCamp vil i tillegg få utdelt et profileringsplagg (vindjakke, ullgenser, vest, ulltrøye eller bukse) som skal skille ut ledere fra deltakere og sikre synlighet på leir.