Turleder

Fellesbilde
Fellesbilde Foto: Matt Pain

Velkommen til turledersiden til DNT ung Oslo! På denne siden finner du informasjon om turlederutdannelsen, ledige turlederoppdrag, viktige dokumenter (reiseregning og annet) samt en oversikt over turledergoder i DNT ung Oslo. 

Ledige turlederoppdrag

Her finner du som turleder eller instruktør en oversikt over hvilke turer som vi ikke enda har funnet turleder til, og trenger hjelp på.

Turplanlegging​​​​​​​

Som turleder har du mulighet til å planlegge og gjennomføre din egen tur. Her finner du steg-for-steg oppskrift, tips og triks.


Viktige dokumenter

Her finner du som turleder eller instruktør en oversikt over viktige dokumenter til bruk før, under og etter dine oppdrag.

Turlederstigen

 Å være turleder betyr å lede turer og være ansvarlig for orienteringen, vurdere gode ruter, se hver enkelt turdeltaker og sørge for at turgruppa både kommer trygt frem og har en hyggelig turopplevelse. 

Å ferdes trygt i fjellet krever erfaring og kunnskap - DNTs turlederstige gir deg kunnskapen for til å ta med andre ut.

DNTs turlederstige tilbyr å utvikle deg til turleder nivå for nivå - til du til slutt er kvalifisert for å ta med grupper i vinterfjellet.

Turledergoder

I utgangspunktet er det å være turleder i DNT en frivillig sak, noe du gjør fordi du har lyst. Men, vi prøver jo så godt som mulig å bidra slik at du syns du får noe igjen for det selv også. Derfor prøver vi å skape et godt miljø og gi dere mulighet for å utvikle dere som ledere.

Vil du bli turleder?

Vi ser etter deg som har lyst å ta med andre på tur, både i marka og på fjellet. En turleder bør ha erfaring med å gå på tur, kunne orientere seg etter kart og kompass, like å være sosial og like å ta ansvar. Du er hjertelig velkommen til å søke et av våre turlederkurs og lære mer om hva det betyr å lede andre på tur.

Send spørsmål til: ung@dntoslo.no