Tirsdagsklatring

Tirsdagsklatring DNT ung Oslo
Tirsdagsklatring DNT ung Oslo

Tirsdagsklatring skal være et enkelt-å-være-med-på-tilbud til medlemmer i DNT ung Oslo. Det passer for alle i alderen 13 til 30 som er interessert i klatring; for deg som lurer på om dette er noe for deg har en flott anledning til å prøve deg litt, og for deg som er "bitt av klatrebasillen" betyr det et fast tilbud å delta på hvor du vil møte kjente fjes.  

For deg som gjerne vil prøve klatring

Fra klokka 18.00 – 20.00 er det tilrettelagt for klatring for deg som ikke har topptaukort, ledkort eller brattkort, som vil prøve klatring for første gang og som gjerne vil ha tips og hjelp fra instruktørene. Det klatres da kun på de korte veggene, pluss buldring. Det vil være to nasjonalt godkjente klatreinstruktører fra DNT ung på plass, som hjelper til med sikrings- og klatreteknikk. 

Vi ønsker deg som har lyst til å prøve ut klatring og se om det er noe for deg hjertelig velkommen på tirsdagsklatring og vil gjøre vårt for at det skal bli en positiv opplevelse som gir ønske om å bli med på et av våre klatrekurs.  Av sikkerhetsmessige grunner mener vi at det er viktig at alle som deltar på tirsdagsklatring har vært gjennom nybegynnerkurs (eller har tilsvarende erfaring). Dette er vår måte å sikre at våre deltakere har en grundig opplæring i sikkerhet før man prøver seg på egenhånd eller blir med på tirsdagsklatringene. 


For deg som har Topptaukort, Ledkort eller Brattkort

Deltakere med brattkort kan klatre når de vil i tidsrommet 18.00-21.00. Deltakere med brattkort kan klatre på hele alle vegger i hele senteret. Etter klokken 20.00 er instruktørene kun kontaktpersoner for DNT ung Oslo og jobber ikke som instruktører, men de svarer selvfølgelig på spørsmål hvis du lurer på noe. 


Hva trengs av utstyr? 

DNT stiller med seler, karabiner, taubremser og tau. Du må selv kjøpe eller leie kalk og sko (dette får du gjort i resepsjonen). Klatrer du fast er det en fordel å skaffe seg eget utstyr, spesielt sko. 


Hva skjer når du kommer til Oslo Klatresenter?

Når du ankommer Oslo Klatresenter henvender du deg i resepsjonen, og sier at du klatrer med DNT ung. Da må du vise medlemskort og skrive deg inn i DNT ung sin perm for å registrere deg. Permen ligger på disken i resepsjonen. Du vil få en inngangsbillett. Deretter møter du resten av gruppa i sofagruppen i resepsjonsområdet. Instruktørene har på seg røde t-skjorter med DNT logo. 

Dersom du er der for første gang må du registrere deg med kontaktinformasjon og lese gjennom og underskrive en ansvarserklæring. Dette gjøres i den samme permen som ligger i resepsjonen. Når du har registrert deg kan du komme på tirsdagsklatring og krysse av registrere deg inn som nevnt ovenfor. 

I tillegg til å registrere seg inn, så er det viktig at alle som kommer henvender seg til en instruktør og melder i fra om at de er kommet for tirsdagsklatring! 

Vi følger skoleåret og tar fri i vinterferien, påskeferien, sommerferien, høstferien og juleferien, samt helligdager.

Hvor: Tirsdagsklatringen foregår i første semester av 2018 på Oslo Klatresenter på Skullerud.

Pris: Kr 80 per gang, og du vil motta en faktura fra DNT ung Oslo cirka én gang per semester. 

(Merk at fakturering én gang i per semester gjelder kun for tirsdagsklatring, og gjelder ikke andre dager, kurs eller turer). 


Da sees vi neste tirsdag?