Tips til turen

Vi har samlet våre beste tips til deg som skal på tur. Enten om du skal være med oss eller gå med vennene dine, håper vi du finner svar på en del av det du lurer på her. Hvis du fortsatt sitter med ubesvarte spørmål er det bare å ta kontakt med tursentrene våre - de hjelper deg gjerne!

Turplanlegging

Tips til deg som skal på tur, men lurer på hvor du burde dra, hvilke hytter som er åpne og hvordan du kommer deg dit.

Lurer du på hvor du skal dra på tur hen? På UT.no finner du forslag til dagsturer, helgeturer og lange fjellturer som er lett tilgjengelig fra Oslo sentrum. Jo fler av filtrene du bruker, desto mer passende turer får du opp.

Vil du ha turforslag fra noen som jobber med å planlegge tur? Kom innom Tursentrene våre i Storgata 3 eller på Sørenga. Vi hjelper deg gjerne med å planlegge hytteturer i Marka, fjellturer sommer og vinter, og å finne det kartet du trenger.

Vil du til Marka eller fjellet, men har ikke bil? Ikke fortvil! Det finnes kollektivtransport til de aller fleste steder. Skal du på tur i og rundt Oslo vet Ruter hvordan du kan reise. Til fjellområdene i Sør-Norge er Entur et godt verktøy.

Hvordan fungerer en Markahytte? Her finner du vår guide til ubetjente hytter. Husk at hytta må bookes på forhånd.

Tips og triks

Kjekt å vite for deg som ikke har vært så mye på tur før og enten skal på tur i Marka eller på fjellet, om sommeren eller vinteren.

Er du ny i Oslo, eller ny i friluftsliv? Vi vil gjerne vise deg veien ut! Oslo byr på utrolig mange muligheter for friluftsliv, så det er bare å glede seg til å bli med på ferskingtur!

Hva tar man egentlig med seg på tur? Hvor mye tøy trenger man om vinteren i fjellet, og trenger man egentlig ullgenser i fjellet om sommeren også? Ta en titt på våre pakkelister for gode tips.

Ta vare på naturen med mijøvettreglene!

Fjellvettreglene - Godt fjellvett handler ikke bare om hva du skal og ikke skal, men om å ha et bevisst forhold til valgene du tar før, under og etter tur. Uansett om du er en fersking eller en dreven fjellvandrer, er det lurt å ha Fjellvettreglene med seg på tur - hele året.