DNT talks  -  eventyr, natur og miljø

Stjernebilder fra Sørkedalen
Stjernebilder fra Sørkedalen Foto: Marius Dalseg Sætre

Den 19. januar inntar eventyrere, surfere, miljøforkjempere og friluftsfrelste scenen på Friluftshuset. Vi inviterer til en kveld med 7 minutters storytelling der du blant annet får høre en drøss med interessante folk snakke om det de bryr seg om. Den røde tråden er eventyr, natur og miljøvennlighet.

Frivillig ildsjel på Friluftshuset, Ina Vikøren, er konferansier. Hun har fått med seg mange andre frivillige ambassadører fra INFINITUM. Tusen takk til INFINITUM for at dere gir av tiden deres og deler erfaringer, tips og morsomme historier med oss!

I tillegg til inspirasjon og påfyll blir det Kahoo-quiz med premier fra DNT ung Oslo.
Det er også gratis buldring fra kl. 17-20 for de som er mellom 16 og 30 år.
Torsdagskveldene på Friluftshuset støttes av Oslo Kommune og FRIFOND

Våre fine historiefortellere :)

Kjøp billetter her!

Dørene åpner kl 18.30

Vi starter kl 19.00

Inngang kr 20,- 

Sted: Friluftshuset,                 på Sørengkaia 124/128

INA VIKØREN

//#pantforpudder

Fødes våre barnebarn med rulleski på beina? Blir kunstsnø den nye puddersnøen? Ina er en stor ambassadør for naturen vår (og spesielt vintrene våre) og det at vi ikke bare kan bruke naturen som lekeplass, men også ta vare på den samtidig. Hun snakker om hvorfor og hvordan vi kan være med å ta vare på fremtidens vintre slik at vi kan fortsette med pudderlek i mange generasjoner fremover.   

Instagram: @ina.vik

MALIN JACOB

//Fra friluftsnek til eventyrer 

Malin Jacob er en eventyrer, miljøforkjemper og friluftsfrelst. Hun ble reddet av naturen fra et kontor i Oslo, men hadde ingen erfaring fra friluftslivet. Malin Jacob forteller om hvordan hun gikk fra å være en urban miljøverner til å bli erfaren friluftsentusiast.   Instagram: malinjacob


MARKUS WEGGE

//Weggesøsknenes miljø- og Lofotsprell

Markus Wegge viser Lofotennaturen fra sitt vakreste og sine søsken i en leken atmosfære - hvordan aktivitetseventyr og miljøvennlighet kan gå hånd i hånd. Vi får et innblikk i deres alternative prosjekter som å kjøre bil på frityrolje, finne mat i søppelkasser, samt en glede over alle de aktivitetsmulighetene de ser i sitt nærmiljø i Lofoten.  

Instagram: marqswegge


MONICA VOGT

//BUA

Monica Vogt forteller om BUA-konseptet. Tenk så mange aktiviteter du kunne prøvd dersom du kunne låne toppturski, skateboard, vintertelt på biblioteket. BUA er en nasjonal forening som skal gjøre det enklere for folk å låne utstyr til sport, lek og tur. Å låne utstyr er smart, god privatøkonomi og ikke minst miljøvennlig!

SIMEN KNUDSEN

//I et forhold med havet #tavaha

Simen er surfer, miljøforkjemper, mannen bak surf-og miljøorganisasjonen Nordic Ocean Watch (NOW) og så veldig mye mer. Han skal snakke om marin forsøpling og det enorme ansvaret vi har overfor havet vårt. Det vil si at alle som bruker havet må også gi noe tilbake. Simen forteller om havets tilstand fra en surfers perspektiv og hvordan surfemiljøet jobber med å ta vare på havet gjennom Nordic Ocean Watch. En surfende blekkulf med andre ord. Tavaha!      Instagram: simentavaha

ENDRE HALS

//Ski fra en liten låve

Endre Hals kommer fra EVI skis for å snakke om hvordan man kan lage ski fra en bitteliten låve i Oppdal uten at de trenger å reise hele verden rundt for å havne hos kjøperen. 

Instagram: eviskis

Foto: Marius Dalseg Saetre

Skrevet av Hanne Marte Furset 11. januar 2017