Tursnacks

Få ting slår en dessert laget med utsikt. Bærene i skogen er modne, bålsesongen er i gang og de flotte høstkveldene er fine å bruke ute. Vi gir deg tips til hvordan du kan lage tidenes dessert ute!

Lapper på primus

Med litt forberedelser før du går, gjør du sekken og stekingen lettere. Lag gjerne lapperøren hjemme og ha den med deg på en flaske. For å unngå at lappene setter seg fast i pannen kan det vært lurt å ha godt med olje/smør i røren. Ha også med smør for å være på den sikre siden. 

Sett primusen så flatt som mulig for at lappene skal bli jevne og fine. Stek på lav varme og snu lappene underveis, slik at de blir stekt fra begge sider.  

Nyt lappene med medbrakt syltetøy eller ferske bær fra skogen.

Du trenger:

  • Primus eller stormkjøkken
  • Stekepanne og -spade
  • Lapperøre 
  • Smør
  • Syltetøy eller ferske bær
  • Tallerken å legge ferdigstekte lapper på

Banan med smeltet sjokolade

Denne desserten er fantastisk enkel, og så utrolig god! Ta med deg litt ved hjemmefra, så har du tørr ved til å starte med. Har du ikke bananer og sjokolade hjemme? Stikk en tur innom butikken på vei til tur og kjøp bananer og sjokolade.

Tenn opp bålet en egnet plass. Mens du venter på at bålet skal roe seg skjærer du et sntt i bananene og setter sjokoladebiter nedi. Når de største flammene roer seg og det er glør, legger du bananene på bålet. La de stå i 2-3 minutter og følg med på at flammene ikke brenner seg igjennom skallet. For å unngå det kan du pakke bananene inn i aluminumsfolie. 

Ta bananene av bålet og nyt desserten! Spises lettest med skje. 

Du trenger:

  • Ved (helst tørr)
  • Fystikker
  • Bananer
  • Sjokolade 
  • Kniv
  • Skjeer

Blåbær

Dette er den enkleste desserten. Den trenger verken tilberedes, planlegges eller stekes. Ta med deg en venn, finn et sted i skogen med blåbær. 

Plukk. Spis. Nyt. 

Du trenger:

  • Noe å plukke i
  • Bærplukker (hvis du har)

Skrevet av Johanne Grue Reiten 28. september 2015