Påske i Oslo?

Er du mellom 16 og 19 år? 
Da kan du bli med på gratis padletur fra Sørenga!

Du har kanskje ikke planer for påsken enda? Godt, for vi vet akkurat hva du kan gjøre! Vi trenger ikke masse snø og pudder for å ha det gøy.

Frykt ikke!

Det er kanskje ikke veldig gode snøforhold i Oslo for øyeblikket, skiføret i marka begynner å takke for seg en del steder. MEN, frykt ikke folkens, nå har du muligheten til å teste ut nye aktiviteter, bli kjent med nye mennesker og utforske tilbudet til DNT ung Oslo! 

Ps. tips til hvor du finner skiføre ser du lenger ned i artikkelen - så les!

Fri - luft - hus

Du har sikkert hørt om Friluftshuset før, og vet kanskje at det ligger på Sørenga? Men har du vært der? Friluftshuset er DNT ungs hangout sted. Her liker vi å buldre, padle, bade, spille, spise og ikke minst henge. Det som er så fint er at de skal holde åpent hele påsken! 

Kanskje du er nysgjerrig på padling? Her kan du nemlig leie kajakker ganske rimelig! Vi har omkring 70 kajakker på kajakklageret vårt rett ved brygga på Sørenga. Du henter ut kajakken i åpningstiden og kan levere den etter åpningstid. Våtdrakten får du låne gratis, så ta med deg ulltøyet og hopp i det. Det er meldt veldig fint vær fremover - det betyr at Oslofjorden blir forvandlet til et padle-eldorado uten like! Det er også satt opp 7 padleturer med turleder i perioden fra 18. mars til 1. april - les mer om det HER.

Hengekøyekos

Friluftshuset har nettopp fått inn ett par Amok-hengekøyer som du kan leie. Hvis du har lyst på litt ekstra luksus og en herlig natts søvn ute, anbefaler vi virkelig disse! Det følger med liggeunderlag og myggnetting når du leier køyene. Så det eneste du trenger å tenke på er en varm sovepose! 

Hva med å dra på kajakktur og campe på f.eks Langøyene? Garantert en herlig påskeaktivitet, og la oss innrømme det; fint på instagram. 

Amok-køyene koster mellom 100-200 kr å leie pr. natt. 

Buldre? 

Har du alltid hatt lyst til å prøve å buldre i buldrerommet vårt? På torsdager inviterer DNT ung Oslo og Friluftshuset til GRATIS buldring. I påsken kan du buldre på drop-in, men du må betale inngang. Summen er nesten symbolsk på 50 kr. Verdt det, vi lover! Du trenger absolutt ikke å være "flink" eller ha peiling, her er det lav terskel og gøy å henge! 

Åpningstider på Friluftshuset i påsken: 
Lørdag 13. og søndag 14. april: Kl. 10 - 15
Mandag 15. - onsdag 16. april: Kl. 10 - 16
Torsdag 17. - mandag 22. april: Kl. 10 - 15

Kom å heng med oss i buldrerommet!
Kom å heng med oss i buldrerommet! Foto: Marius Dalseg Sætre

Nysgjerrig på klatring?

På Oslo Klatresenter på Skullerud klatrer DNT ung Oslo hver tirsdag fra kl. 18-21. Enten om du gjerne vil prøve klatring for aller første gang, eller ønsker deg et klatremiljø - så er disse tirsdagene perfekt for deg! Tilbudet koster 80 kr per gang - og du betaler kun pr. semester. 

Har du ikke utstyr sier du? Selvfølgelig skal ikke dette stoppe deg fra å prøve klatring. Vi har seler, karabiner, taubremser og tau. Klatresko kan du få låne i resepsjonen, eller kanskje av en venn? 

Skitur, sier du? 

Ja, det er faktisk skiføre noen steder enda. Da anbefaler vi deg å stikke opp til Kobberhaughytta i Nordmarka. Har du hørt det rykte om at DNT ung Oslo "tar over" DNT? Det stemmer rimelig godt på Kobberhaughytta siden Erlend Birkeland på 25 år har blitt vår nye bestyrer der! Hvor kult er ikke det?  

Vi har også hørt et rykte om at Erlend er rågod på bakst. Hvem vil vel ikke ha en deilig kanelsnurr, bolle eller vaffel etter en skitur? Sjekk instagrammen til Kobberhaughytta hvis du lurer på hvordan forholdene er LIVE. 

Foto: EIvind Haugstad Kleiven

Skrevet av Jasemin Folvik Adem 11. april 2019