Foredrag: Tema Klatring

Dette arrangementet er over!

DNT fyller 150 år og det feires en uke til ende fra mandag 4.juni til søndag 10. juni i Oslo og omegn. I Jubileumsuka skal vise hele vårt tilbud med turer og aktiviteter og vi håper du vil være med på festen. Les mer om Jubileumsuka på jubileumsuka.dntoslo.no

 

Tema for dagen er klatring og kvinnelige klatrepionerer! 

Kvelden blir fullspekket med gode foredragsholdere og inspirasjon:

  • En av DNTs ivrige fjellsportinstruktør tipser om spotter i nærområdet og hvordan komme i gang med klatring
  • Anne-Mette Vibe er seniorrådgiver ved Universitetsbiblioteket. Hun har skrevet bok om Therese Bertheau, den første kvinnen som besteg Store Skagastølstind og en av Norges fremste klatrepionerer uansett kjønn.
  • Arne Larsen er klatrer og forfatter. Han har tidligere skrevet boka Storen om det ikoniske fjellet Store Skagastølstind i Jotunheimen. Nå er han aktuell med Pionerer, som handler om kvinnenes hittil ukjente klatrehistorie. Allerede på Therese Bertheaus tid var det flere andre kvinner som klatret, og i boka møter vi pionerer helt fram til vår tid.
  • Paula Voldner er en av Norges aller dyktigste fjellklatrere akkurat nå. Hun er ekspert på den mest krevende formen for klatring, vanskelige ruter hvor du setter dine egne sikringer. På merittlisten står blant annet ruten Minaret (8+) i Bohuslän, en nesten ubegripelig prestasjon for oss vanlige folk.

 

Hvor: Frilufthuset på Sørengakaia 124, Oslo

Når: 6. juni, fra kl 18-20. Dørene åpner 17:30

Inngang: 100 kr.

 

 

 

 

 

Foredrag: Tema Klatring

DNT fyller 150 år og det feires en uke til ende fra mandag 4.juni til søndag 10. juni i Oslo og omegn. I Jubileumsuka skal vise hele vårt tilbud med ...