Friluftsskole - Skolefri (11-14 år)

Arrangement

Fra dato
25. juni kl. 09:00
Til dato
29. juni
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Barn, Ungdom
Turtyper
Arrangement, Dnt-Skolefri, Kajakk, Fiske, Ungdom, Orientering, Marka, Friluftsskole, 11-14
Arrangører
DNT ung Oslo, Barnas Turlag Oslo og Omegn , DNT Oslo og Omegn
Turområde
Oslomarka (se kart)
Turkode
11876
Dette arrangementet er over!

En sosial, lærerik og utfordrende uke i skoleferien. Prøv kajakk, orientering, fisking, tur og overnatting i telt. Bli kjent med mange nye venner på din alder og DNT sitt tilbud for deg som ungdom.

 

Program

Har du skolefri, og ingenting å finne på? Da kan du bli med på SKOLEFRI sammen med oss! Du kan bli med på nye utflukter og aktiviteter hver dag og avslutter uka med overnattingstur under åpen himmel eller telt i Nordmarka.  Du kan delta hele uken, eller velge bare enkelte dager. Dette blir moro!

Dag 1 - Skog- og fisketur til Store-Åklungen

Vi møtes på DNT Oslo kontoret hver morgen klokka 09.00. Avslutning på samme sted klokka cirka 16.00. Se etter turleder i rød turlederjakke. Foreldre kan også få telefonnummer til turleder, dersom det er behov for å gjøre ytterligere avtaler.

Vi starter uken med en skog- og fisketur til Store-Åklungen. Her får vi utforske blåstier, letet etter blåbær, laget bål og prøvd fiskelykken. Vi er ute hele dagen, så pass på å ha med klær etter vær og en god matpakke.

NB! Deltakerne må betale eventuelle kollektivreiser selv. Alt er innenfor sone 1 og dekkes av månedskort.

Dag 2 - Ola-dilten på Oppsal

Opplæring i orientering og Ola-dilten står på programmet idag. Vi tar turen til Oppsal for å teste ut et orienteringsopplegg kalt Ola-dilten. Vi starter med å lære opp alle i grunnleggende kartferdigheter og bruk av kompass før vi setter igang med å lete etter poster i terrenget. Dette er kjempemorro og ikke minst utfordrende og lærerikt.

Dag 3 - Kajakk og badetur til Langøyene

Midt på sommeren er noe av det beste å ta turen ut i Oslofjorden for en dukkert, soling og strandliv. På Langøyene har DNT kajakker til utlån som vi skal disponere i løpet av dagen. En liten test og litt opplæring for de som ønsker det. Andre aktiviteter kan være bading eller leker på stranda. Vi bruker hytta på Langøyene til lunsj, så husk grillmat denne dagen!

Dag 4 og 5 - Overnattingstur i Nordmarka (Øyungen)

Idag skal vi på ny ut i Marka og bruke alle de ferdighetene vi har lært i løpet av uka. Vi satser på godt vær slik at vi kan sove under åpen himmel. DNT tar med tarper vi kan sove under, så alt du trenger er en sovepose og et liggeunderlag i tillegg til alt annet personlig utstyr og klær for en overnatting. Turlederne har planlagt et fint sted vi kan lage leir, men kanskje må flere hjelpe til for å orientere oss frem til målet? Vel fremme skal vi uansett lage bål, fiske, leke, plukke blåbær og spise en god middag sammen. Middagsmaten ordner DNT, men husk å ta med nok mat til frokost og matpakke 2 dager.

Dagen etter går vi oss en tur i området for å bruke dagen. Vi har det iallfall ikke travelt, selv om de fleste sikkert våkner tidlig. Vi bruker dagen ute på tur før vi er tilbake på DNT Oslo kontoret for turslutt cirka klokka 16.00 fredag.

NB! Deltakerne må betale eventuelle kollektivreiser selv. Alt er innenfor sone 1 og dekkes av månedskort.

Vi tar forbehold om at det kan bli endringer i programmet!

 

Generell informasjon

Pris

Kroner 1000,- for full uke. Dersom du ønsker kun enkelte dager er det fint om du tar kontakt per mail til gaute.jensen@dntoslo.no, så kan riktig pris ordnes direkte. Prisen inkluderer middag, overnatting og turlederkostnader.
Ikke-medlemstillegg kroner 400,-.

Annet
Normal bekledning for en dagstur i Marka anbefales. En liten sekk med vann, matpakke og passende tøy for dagen + skift er lurt. Det bør holde med en sekk på 20-30 liter. Alt spesialutstyr til de ulike aktivitetene stiller DNT med.

Skal du på tur og mangler utstyr? Det er mulig BUA kan hjelpe deg. Gå inn på www.bua.io og finn den BUA ordningen som er nærmest deg (i Oslo: BUA Bjørndal. BUA Klemetsrud, BUA Østensjø, BUA Bjerke, BUA Sagene og BUA FRIGO). Send en låneforespørsel på mail, eller ring å spør etter det utstyret du trenger. Fører det ikke frem send mail til post@bua.io.

Kart og ruteinformasjon

Turkart Nordmarka Sommer 1:50 000 og Østmarka 1:25 000. Kart kan om ønskelig kjøpes i vårt Tursenter eller i vår nettbutikk.

Pakkeliste sommer og vinter

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til våre pakkelister.

Se også DNTs filmer med tips om hvordan pakke sekk sommer og vinter og hvordan kle seg på tur vinter.

Viktig informasjon om fellesturer vinter

Før du melder deg på en tur les: "Viktig informasjon - fellestur vinter" .

Vilkår for deltakelse på fellesturer

Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

 

KONTAKTINFORMASJON OG BOOKING

Spør vårt Tursenter

Har du spørsmål angående turen, kart eller om utstyr, anbefaler vi å ta kontakt med vårt Tursenter på telefon 22 82 28 00, mandag til fredag mellom 08.30 - 16.00, eller på e-post: turinfo@dntoslo.no

UT.no

Mer generell informasjon finner du på hele Norges turplanlegger

Booking

For booking velg dato øverst til høyre. 

Medlemskap i DNT

På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur.

DNT ung Oslo sitt arbeid er også støttet av Oslo Kommune og Frifond.

Bli medlem i DNT!

Friluftsskole - Skolefri (11-14 år)

En sosial, lærerik og utfordrende uke i skoleferien. Prøv kajakk, orientering, fisking, tur og overnatting i telt. Bli kjent med mange nye venner på din alder og DNT sitt tilbud ...

Kontaktinformasjon: