Toppturer i Jotunheimen - toppturhelg på Fondsbu (16-24 år)

Fellestur

Fra dato
29. april 2016 kl. 22:00
Til dato
1. mai 2016 kl. 17:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Fellestur, Skitur, Topptur, Hyttetur, Vinter, Ungdom
Arrangører
DNT ung Oslo, DNT Oslo og Omegn , Fondsbu
Turområde
Jotunheimen (se kart)
Turkode
10798
Dette arrangementet er over!

En helg til fjells for deg som ønsker å lære toppturens kunst og enestående skjønnhet, godt blandet med god mat, selskap og Turistforeningens kanskje flotteste hytte.

PS: Dette er en tur for dere som har det nødvendige utstyret, men ikke så mye erfaring med toppturer fra før. Mulighetene er gode for å gå enkle topper som kan gi god læring innen topptur. Aktuelt utstyr på beina er randonneeski, telemark eller snowboard og truger/splitboard må være med. Fjellski er ikke egnet for denne typen toppturer.

Program:

Dag 1 - Turstart

Vi møtes på Tyin klokka 22.00 fredag kveld. Herfra tar vi beltebil sammen inn til Fondsbu. Etter beltebilturen blir vi møtt av Solbjørg Kvålshaugen, DNT systemets hyggeligste og mest sjarmerende bestyrer. Hun har fikset litt mat til gruppen så sent på kvelden. Vi tar en prat over bordet om hva vi skal gjøre dagen etter før vi kaster oss til køys. 

Vi anbefaler bruk av buss Valdresekspressen fra Nor-Way fra Oslo til Tyin med avgang fra Oslo bussterminal klokka 17.05. Ankomst Tyin klokka 21.57.

NB: DNT ung Oslo har gått bort fra bruk av gruppereiser på grunnlag av at vi ikke får tilgang til ungdomspris på gruppereiser, dermed er det gunstigere for deltakere å bestille billetter privat.

Dag 2 - Turdag

Vi kommer oss tidlig opp, spiser frokost og kommer oss ut på tur. Vi har flere bra topper å velge mellom, vi ser an vær og føreforhold, og plukker den turen som passer best for gruppen. Vi er ute hele dagen, og kommer tilbake til en sykt god middag. 

Dag 3 - Turslutt

Idag går vi enten en tur i området, før vi returnerer til Tyin med beltebil klokka 16.15, eller så tar vi skiene fatt og lar turen bli fra Fondsbu tilbake til Tyin, hvor vi tar bussen. Dette er en etappe på omtrent 23 km i slakt terreng og oppkjørte spor. Siste 2 km får vi en liten nedkjøring i terrenget. Dette kan turlederne og gruppen avgjøre helt selv. Vi slutter uansett av turen klokka 17.00 på Tyin for å nå siste buss tilbake til Oslo.

Vi satser på at dette blir en fantastisk helg med spektakulær utsikt, godt vær, mye snø og god stemning.

Vi tar forbehold om at det kan bli endringer i programmet!

Generell informasjon:

Pris:
Kr 1300,-. Inkludert i prisen er fullpensjon (overnatting, middag, frokost og niste) på Fondsbu to døgn samt transport og turlederkostnader. Leie av skredutstyr (sender/mottaker, søkestang og spade) 300 kroner (må plukkes ved bestilling)
Ikke-medlemstillegg kr. 350,-.

Gradering:

Annet:
En toppturhelg setter en del krav til utstyr. Man må ha egne randonneeski/telemarkski/snowboard/splitboard, støvler og staver, samt briller og hjelm. I tillegg må man ha sikkerhetsutstyr i form av spade, søkestang og skredsøker (sender/mottaker). Skredsøkeren bør ha fullest mulig batterikapasitet, være sjekket at fungerer på forhånd, og hver enkelt må være trygg på hvordan man bruker den. Egnede klær til topptur er også nødvendig. En god vindtett og vanntett jakke og bukse, hansker og varme klær. En god dagstursekk/topptursekk på 30-40 liter, og til sammen bør den helst ikke veie mer enn cirka 8-10 kg på tur. Veier den mer enn dette, har du rett og slett tatt med deg for mye utstyr. Annet snacks som nøtter, sjokolade og kjeks kan være godt å ha i sekken til turen opp og ned. En vannflaske lett tilgjengelig er også å anbefale. Deltakere kan nektes å bli med på tur av turleder dersom det vurderes at deltaker ikke er godt nok utstyrt.

Tips:
Få mer glede påturen med tryggere svingteknikk! Ta kurs eller leksjoner med Pål Trygve Gamme på fjellski eller randonee.

Kart og ruteinformasjon: 

Turkart Bygdin 1:50 000. Kart kan om ønskelig kjøpes i vårt Tursenter eller i vår nettbutikk.

Pakkeliste sommer og vinter:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til våre pakkelister.

Se også DNTs filmer med tips om hvordan pakke sekk sommer og vinter og hvordan kle seg på tur vinter.

Viktig informasjon om fellesturer vinter:
Før du melder deg på en tur les: "Viktig informasjon - fellestur vinter" .

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

 

KONTAKTINFORMASJON OG BOOKING

Spør vårt Tursenter

Har du spørsmål angående turen, kart eller om utstyr, anbefaler vi å ta kontakt med vårt Tursenter på telefon 22 82 28 22, mandag til fredag mellom 08.30 - 16.00, eller på e-post: turinfo@dntoslo.no

UT.no

Mer generell informasjon finner du på hele Norges turplanlegger

Booking

For booking velg dato øverst til høyre. 

Medlemskap i DNT

På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur.

DNT ung Oslo sitt arbeid er også støttet av Oslo Kommune og Frifond.

Bli medlem i DNT!

Toppturer i Jotunheimen - toppturhelg på Fondsbu (16-24 år)

En helg til fjells for deg som ønsker å lære toppturens kunst og enestående skjønnhet, godt blandet med god mat, selskap og Turistforeningens kanskje flotteste hytte. PS: Dette er en ...

Kontaktinformasjon: