Skitur på Hardangervidda - påskeskitur (16-24 år)

Fellestur

Fra dato
19. mars 2016 kl. 11:45
Til dato
23. mars 2016 kl. 15:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Fellestur, Skitur, Hyttetur, Vinter, Ungdom,
Arrangører
DNT ung Oslo, DNT Oslo og Omegn , Krækkja , Finsehytta
Turområde
Hardangervidda (se kart)
Turkode
10794
Dette arrangementet er over!

En skitur i klassisk viddelandskap for deg som foretrekker fjellski i påsken. Anbefales på det sterkeste!

Program:

Dag 1 - Turstart

Du kan enten møte klokka 11.45 under avgangstavlen på Oslo sentralbanestasjon for å ta følge med turleder. Se etter turleder i rød turlederjakke. Togbillettene kjøper du selv. Vi anbefaler å bruke NSB med avgang klokka 12.03, dette er samme tog som turlederne tar. Det andre alternativet er å møte på Finse stasjon klokka 16.20, da toget fra Oslo ankommer. Vi går sammen en liten 10 minutters tur bort til Finsehytta hvor vi skal overnatte. Vi får innlosjert oss og registrert oss til middag. Turlederne har forberedt noen leker slik at vi blir litt bedre kjent. Vi tar en prat om turplanen for de neste dagene over middagsbordet før vi etterhvert kommer oss i seng. 

Dag 2 - Turdag

Vi spenner på oss skiene og legger ut på turens lengste etappe etter en god frokost. Det er 28 km til dagens mål Krækkja. På turen vil du kunne se en av Norges største isbreer, Hardangerjøkulen,og få noen gode Kvikk-Lunsj-bolle-kjeks-sjokolade-pauser. Nærmere kvelden ankommer vi Krækkja som er en koselig, betjent hytte midt på Hardangervidda. Som på alle DNT sine hytter er lokalmat i fokus, og vi blir servert en deilig og velfortjent 3-retters middag.

Dag 3 - Turdag

Vi bruker de første timene av dagen til å hvile kroppene litt etter den lange turen igår. Vi fyller opp termosen og vannflaskene, spiser god frokost og gjør oss klare til tur. Etappe 2 går til Fagerheim fjellstugu som gir oss en rolig start på dagen. Det er kun 5 km. Da kvelden fortsatt er ung, vil vi arrangere leker og morsomheter for alle. Også 3-retters middag på hytta selvfølgelig :)

Dag 4 - Turdag

Dagens tur går til Tuva turisthytte og den er 8 km lang. Tuva er en koselig og intim hytte. De to som jobber her er ekstraordinært hyggelige, og kilder internt i DNT mener dette kvalifiserer til Norges koseligste hytte.

Dag 5 - Turslutt

Den siste etappen er også sjarmøretappen. Vi skal ned til Ustaoset stasjon for å ta toget hjem igjen. For å gjøre turen litt lengre kan vi gå innom Ustetind som er like i nærheten. Derfra suser vi ned til Ustaoset i gode nedoverbakker hele veien. Her kan man få øvd på telemarkssvingene! Vi avslutter turen her klokka 15.00 og turleder tar toget tilbake til Oslo klokka 15.05. Ankomst Oslo S cirka klokka 19.30.

NB! Deltakere må bestille togbilletter selv.

Vi tar forbehold om at det kan blir endringer i programmet!

Generell informasjon:

Pris:
Kr 1850,-. Prisen inkluderer fullpensjon (middag, frokost, niste, termos og overnatting på alle hyttene) og turlederkostnader.
Ikke-medlemstillegg kr. 350,-.

Gradering:

Annet:
Fjellski, staver og skisko må alle ha med på denne turen. Vi går på tur i fjellet, og da må fjellski være med fordi her er det ikke noen opptråkkede løyper. Alle burde pakke en 40-50 liters dagstursekk, og til sammen bør den helst ikke veie mer enn cirka 8-12 kg på tur. Veier den mer enn dette, har du rett og slett tatt med deg for mye utstyr. Annet snacks som nøtter, sjokolade og kjeks kan være godt å ha i sekken til turen opp og ned. En vannflaske lett tilgjengelig er også å anbefale. Deltakere kan nektes å bli med på tur av turleder dersom det vurderes at deltaker ikke er godt nok utstyrt.

Kart og ruteinformasjon: 

Turkart Finse 1:50 000. Kart kan om ønskelig kjøpes i vårt Tursenter eller i vår nettbutikk.

Pakkeliste sommer og vinter:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til våre pakkelister.

Se også DNTs filmer med tips om hvordan pakke sekk sommer og vinter og hvordan kle seg på tur vinter.

Viktig informasjon om fellesturer vinter:
Før du melder deg på en tur les: "Viktig informasjon - fellestur vinter" .

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

 

KONTAKTINFORMASJON OG BOOKING

Spør vårt Tursenter

Har du spørsmål angående turen, kart eller om utstyr, anbefaler vi å ta kontakt med vårt Tursenter på telefon 22 82 28 22, mandag til fredag mellom 08.30 - 16.00, eller på e-post: turinfo@dntoslo.no

UT.no

Mer generell informasjon finner du på hele Norges turplanlegger

Booking

For booking velg dato øverst til høyre. 

Medlemskap i DNT

På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur.

DNT ung Oslo sitt arbeid er også støttet av Oslo Kommune og Frifond.

Bli medlem i DNT!

Skitur på Hardangervidda - påskeskitur (16-24 år)

En skitur i klassisk viddelandskap for deg som foretrekker fjellski i påsken. Anbefales på det sterkeste! Program: Dag 1 - Turstart Du kan enten møte klokka 11.45 under avgangstavlen på ...

Kontaktinformasjon: