Vinter BaseCamp (16-24 år)

Fellestur

Fra dato
20. februar 2016 kl. 10:00
Til dato
24. februar 2016 kl. 15:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Fellestur, Skitur, Basecamp, Ungdom, Leir, Fjelleir
Arrangører
DNT ung Oslo, DNT Oslo og Omegn , Fondsbu
Turområde
Jotunheimen (se kart)
Turkode
10788
Dette arrangementet er over!

BaseCamp er sosialt, artig og utfordrende - vi tar sommerens suksess til vinterfjellet og byr på skiturer, snøhulegraving, toppturer, telting og mye annet gøy!

Program:

Vi har tenkt å sette opp vår teltcamp utenfor Fondsbu, og bruker det som utgangspunkt for fine turer og morsomme aktiviteter i 3 dager sammen.
Målet er å få vært masse ute og på tur, være sammen med andre turglade ungdommer, kose oss masse, og lære noe nytt, enten det er snøhulegraving eller en telemarkssving på fjellskia dine. 

Fondsbu er et supert utgangspunkt for aktiviteter, og vi er høyt til fjells. Derfor krever vi at du har ordentlig bekledning, fjellskiutstyr, og vintersovepose og liggeunderlag.
Vi stiller med alt av telt, utstyr til matlaging og andre aktiviteter, men det er viktig at du leser pakkelista nøye. 

Meld deg på, enten sammen med en venn eller alene. I løpet av dagene på Basecamp har du garantert fått noen nye turvenner. Dersom du lurer på noe er det bare å ta kontakt med hovedturleder Stian Hovi (902 22 210, stianhovi@gmail.com) eller Gaute Dalastøyl Jensen på DNT Oslo sitt kontor (94252184).

Dag 1 - Turstart

Du kan enten møte klokka 10.00 under avgangstavlen på Oslo bussterminal eller klokka 14.00 på Tyin hvor bussen stopper dersom du kjører bil. Billett til bussturen må deltakerne skaffe seg selv. Vi anbefaler å bruke Nor-Way bussekspress med avgang klokka 10.25, dette er samme buss som turlederne tar. Gruppen blir hentet på Tyinkrysset med minibuss og videre med beltebil fra Tyin som tar oss inn til Fondsbu. Se etter turleder i rød jakke. Vel fremme på Fondsbu har vi god tid til å lage leiren som vi skal bo i resten av uka, og få litt ut av dagen. Vi bor rett bak hytta, slik at vi har tilgang til toalett, dusj og tørkerom. Turlederne har forberedt noen leker slik at vi blir litt bedre kjent. På kvelden blir det middagslaging og varme i teltene.

Dag 2 - Turdag

Idag har vi planlagt å grave snøhuler for å lære litt mer om hvordan man overleverer i vinterfjellet. Det er lærerikt, men også veldig morsomt å lage snøhule, kantgrop eller enkeltmannsgrop i snøen. I tillegg kjører turlederne kurs i hvordan man bør pakke sekken, og hva man burde ha med og ikke ha med i sekken på vintertur. Vi bruker hele dagen ute i snøen og kommer fornøyde og sultne tilbake til leir. Maten må vi riktignok lage selv, men da blir det desto bedre og mer fortjent!

Dag 3 - Turdag

Nå er det på tide å få testet skiene. Turlederne planlegger en eller flere turer vi kan gå i området. Det blir helt sikkert mulig å dele opp turene i ulike lengder og vanskelighetsgrader, for de som ikke har vært så mye på tur før. Vi skal uansett være ute hele dagen og kjenne på vinterens kalde, men gjestfrie preg.

Dag 4 - Turdag

Det vi ikke gjorde igår, kan vi kanskje gjøre idag? Turlederne bestemmer hvilke dager man gjør de ulike aktivitetene, men alternativene er iallfall mange. Kanskje en litt lengre tur passer med vær og vind? Idag skal vi uansett få en velfortjent middag inne på Fondsbu av bestyrer Solbjørg Kvålshaugen!

Dag 5 - Turslutt

Vi returnerer på samme måte som vi kom inn. Tidlig avreise fra Fondsbu klokka 09.00 ved hjelp av beltebil til Tyin. Fra Tyin er det buss eller bil tilbake til Oslo. Det legges opp til at turlederne tar bussen som drar fra Tyin klokka 09.52 tilbake til Oslo. Vi satser på å være hjemme i Oslo klokka 15.00. Deltakerne må betale for og ordne eventuell bussbillett tilbake til Oslo selv.

Vi tar forbehold om at det kan blir endringer i programmet!

Generell informasjon:

Pris:
Kr 1950,-. Prisen inkluderer transportkostnader, matkostnader alle dager og turlederkostnader.
Ikke-medlemstillegg kr. 350,-.

Gradering:

Annet:
Fjellski, staver og skisko må alle ha med på denne turen. Vi går på tur i fjellet, og da må fjellski være med fordi her er det ikke noen opptråkkede løyper. Siden vi blir kjørt inn til hytta kan det være lurt å pakke i en stor bag, men alle burde pakke en 30-40 liters dagstursekk i tillegg, og til sammen bør den helst ikke veie mer enn cirka 8-10 kg på tur. Veier den mer enn dette, har du rett og slett tatt med deg for mye utstyr. Annet snacks som nøtter, sjokolade og kjeks kan være godt å ha i sekken til turen opp og ned. En vannflaske lett tilgjengelig er også å anbefale. Deltakere kan nektes å bli med på tur av turleder dersom det vurderes at deltaker ikke er godt nok utstyrt.

Tips:
Få mer glede påturen med tryggere svingteknikk! Ta kurs eller leksjoner med Pål Trygve Gamme på fjellski eller randonee.

Kart og ruteinformasjon: 

Turkart Bygdin 1:50 000. Kart kan om ønskelig kjøpes i vårt Tursenter eller i vår nettbutikk.

Pakkeliste sommer og vinter:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til våre pakkelister.

Se også DNTs filmer med tips om hvordan pakke sekk sommer og vinter og hvordan kle seg på tur vinter.

Viktig informasjon om fellesturer vinter:
Før du melder deg på en tur les: "Viktig informasjon - fellestur vinter" .

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

 

KONTAKTINFORMASJON OG BOOKING

Spør vårt Tursenter

Har du spørsmål angående turen, kart eller om utstyr, anbefaler vi å ta kontakt med vårt Tursenter på telefon 22 82 28 22, mandag til fredag mellom 08.30 - 16.00, eller på e-post: turinfo@dntoslo.no

UT.no

Mer generell informasjon finner du på hele Norges turplanlegger

Booking

For booking velg dato øverst til høyre. 

Medlemskap i DNT

På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur.

DNT ung Oslo sitt arbeid er også støttet av Oslo Kommune og Frifond.

Bli medlem i DNT!

Vinter BaseCamp (16-24 år)

BaseCamp er sosialt, artig og utfordrende - vi tar sommerens suksess til vinterfjellet og byr på skiturer, snøhulegraving, toppturer, telting og mye annet gøy! Program: Vi har tenkt å sette ...

Kontaktinformasjon: