Tur til Gjendesheim - Aktivitetsferie (13-16 år)

Fellestur

Fra dato
20. februar 2016 kl. 07:45
Til dato
24. februar 2016 kl. 22:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Fellestur, Skitur, Ungdom, Vinterferie, Fjelleir
Arrangører
DNT ung Oslo, DNT Oslo og Omegn , Gjendesheim
Turområde
Jotunheimen (se kart)
Turkode
10785
Dette arrangementet er over!

En sosial vinterleir på Gjendesheim med skiturer, uteaktiviteter og lure tips for friluftsliv i vinterfjellet. En hel uke i vinterferien med masse ski, snø, lek og morro! Vi skal bo fast på Gjendesheim hele uken, og får 3 hele dager til å drive med masse kule aktiviteter. Skiturer blir det garantert, og hvis folk er gira, prøver vi også å gå litt topptur i området. Her er det masse fine topper å velge i!

Program:

Dag 1 - Turstart

Vi møtes klokka 07.45 under avgangstavlen på Oslo sentralbanestasjon. Vi tar toget til Otta sammen. I Otta blir vi plukket opp av ekstrabuss som tar oss inn til Gjendesheim. Se etter turleder i rød jakke. Vel fremme på Gjendesheim har vi god tid til å pakke oss inn i hytta, og få litt ut av dagen. Turlederne har forberedt noen leker slik at vi blir litt bedre kjent. Vi kommer også til å kjøre små kurs i hvordan pakke sekk på vintertur og enkel førstehjelp. På kvelden blir det middag på hytta og kos i peisestua.

Dag 2 - Turdag

Idag har vi planlagt å grave snøhuler for å lære litt mer om hvordan man overleverer i vinterfjellet. Det er lærerikt, men også veldig morsomt å lage snøhule, kantgrop eller enkeltmannsgrop i snøen. Vi bruker hele dagen ute i snøen og kommer fornøyde og sultne tilbake til bestyrer Marius Haugaløkken i tide til middag.

Dag 3 - Turdag

Vi er veldig heldige som får være på Gjendesheim fordi her er mulighetene så mange for hva vi skal finne på. Det er mulig å prøve isfiske, ake, leke, man kan kanskje leie randoneeski og prøve topptur, eller man kan låne fjellski for de som ikke har med det og ønsker en tur langs fjorden eller fjellet. Vi skal iallfall være ute hele dagen og nyte vinterens skjønnhet og mystikk.

Dag 4 - Turdag

Det vi ikke gjorde igår, kan vi kanskje gjøre idag? Turlederne bestemmer hvilke dager man gjør de ulike aktivitetene, men alternativene er iallfall mange. Kanskje en litt lengre tur passer med vær og vind? Det som er helt sikkert er at vi får samme gode middagsmaten idag, som igår og dagen før. Håper bestyrer Marius skjemmer alle skikkelig ut.

Dag 5 - Turslutt

Vi returnerer på samme måte som vi kom inn. Tidlig avreise fra Gjendesheim klokka 10.00 ved hjelp av ekstrabuss til Otta. Fra Otta er det tog tilbake til Oslo. Vi satser på å være hjemme i Oslo klokka 22.00.

Vi tar forbehold om at det kan bli endringer i programmet!

Generell informasjon:

Pris:
Kr 2500,-. Prisen inkluderer transportkostnader, kost og losji på Gjendesheim 5 dager og turlederkostnader.
Ikke-medlemstillegg kr. 350,-.

Gradering:

Annet:
Fjellski, staver og skisko må alle ha med på denne turen. Vi går på tur i fjellet, og da må fjellski være med fordi her er det ikke noen opptråkkede løyper. Siden vi blir kjørt inn til hytta kan det være lurt å pakke i en stor bag, men alle burde pakke en 30-40 liters dagstursekk i tillegg, og til sammen bør den helst ikke veie mer enn cirka 8-10 kg på tur. Veier den mer enn dette, har du rett og slett tatt med deg for mye utstyr. Annet snacks som nøtter, sjokolade og kjeks kan være godt å ha i sekken til turen opp og ned. En vannflaske lett tilgjengelig er også å anbefale. Deltakere kan nektes å bli med på tur av turleder dersom det vurderes at deltaker ikke er godt nok utstyrt.

Kart og ruteinformasjon: 

Turkart Jotunheimen Øst 1:50 000. Kart kan om ønskelig kjøpes i vårt Tursenter eller i vår nettbutikk.

Pakkeliste sommer og vinter:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til våre pakkelister.

Se også DNTs filmer med tips om hvordan pakke sekk sommer og vinter og hvordan kle seg på tur vinter.

Viktig informasjon om fellesturer vinter:
Før du melder deg på en tur les: "Viktig informasjon - fellestur vinter" .

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

 

KONTAKTINFORMASJON OG BOOKING

Spør vårt Tursenter

Har du spørsmål angående turen, kart eller om utstyr, anbefaler vi å ta kontakt med vårt Tursenter på telefon 22 82 28 22, mandag til fredag mellom 08.30 - 16.00, eller på e-post: turinfo@dntoslo.no

UT.no

Mer generell informasjon finner du på hele Norges turplanlegger

Booking

For booking velg dato øverst til høyre. 

Medlemskap i DNT

På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur.

DNT ung Oslo sitt arbeid er også støttet av Oslo Kommune og Frifond.

Bli medlem i DNT!

Tur til Gjendesheim - Aktivitetsferie (13-16 år)

En sosial vinterleir på Gjendesheim med skiturer, uteaktiviteter og lure tips for friluftsliv i vinterfjellet. En hel uke i vinterferien med masse ski, snø, lek og morro! Vi skal bo ...

Kontaktinformasjon: