Packraftur på Børtervann (16 til 30 år)

Fellestur

Fra dato
20. august kl. 11:00
Til dato
21. august kl. 17:00
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Fellestur, Padletur, Børtervann, Packraft, Hengekøye, Østmarka
Arrangører
DNT ung Oslo, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Oslomarka (se kart)

Har du egen packraft, eller har lyst til å prøve? Bli med på en natt i hengekøye på nydlige Børtervann.  

Bøtervann er kanskje det vannet i alle oslo-markene som er best egnet for packraft. Med sine utallige små øyer og mange bukter, viker og odder er Børtervann et eldorado for en helgetur med packraft. Vi bruker denne helgen til å utforske vannet og kose oss med med packraft. Hvorvidt du har egen packraft og ønsker å møte andre med samme interesse, eller har lyst til å prøve, er dette turen for deg. DNT ung har 6 packraft som kan lånes, så her er det førstemann til mølla.  
 


PROGRAM 
 
Lørdag:   

Vi møter opp på Bysetermåsan parkeringsplass kl. 11:00 og tar å blir kjent med gruppen og deler ut packraft til de som skal låne. Derretter går vi inn til børtervann (ca. 4 km langs vei) før vi blåser opp båtene og tar en introduksjon til sikkerhet og bruk av packraft. 

Utover dagen og kvelden utforsker vi vannet og prøver å finne noen gode plasser å slå leir – Her er øyene små, så det kan være at ved leggetid så sover vi på litt forskjellige øyer i nærheten av hverandre. 

Til middag lager vi god mat på stormkjøkken/ brenner. Hvis noen tar med fiskestang, kan det til og med hende noen får fisk til middag. 
 
Søndag:  

På søndag pakker vi ned leir og ser litt ann hva vi vil gjøre, kanskje en packraft-polo-match? Kanskje kanskje litt mer utforsking eller padle tilbake over Forfoten og Raudsjøen. Vi ser ann formen og været og tar det litt som det kommer og prøver å være tilbake til parkeringsplassen til rundt 17:00 

 

Med forbehold om endring i programmet! Det er turlederne, som etter å ha tatt hensyn til føre, væremelding og i samråd med bestyrere og deltakere, beslutter om dagens tur lar seg gjennomføre som programfestet. Alle tidsberegninger er gjort ut ifra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/t. Vær oppmerksom på at pauser, vær- og føreforhold og ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen.  

 
 
Pris og betaling 
Kr. 200 kr for medlem/ 400kr ikke medlem (admministrasjonsgebyr, les nedenfor) 

 
Påmelding skjer uten betaling i Sherpa. Deltakerne blir fakturert individuelt fra hyttene/overnattingssted. Transport bestilles og betales selv individuelt. Måltider ordnes og betales i hovedsak selv. Ved unntak og eventuelle fellesmåltider vil det opprettes oppgjør i VIPPS mellom deltakere og turledere. 

For turelementer der deltaker selv er ansvarlig for bestillingen gjelder avbestilling mellom deltaker og gjeldende tilbyder (eks. transportør), og etter tilbyders avbestillingsvilkår.  

  

På denne turen er det lagt til et administrasjonsgebyr pålydende 200,- for medlemmer og 400,- for ikke-medlemmer. Administrasjonsgebyret går til drift av IT-tjenester, systemer o.l. Tjenesten som brukes er VIPPS og nummeret som benyttes for betaling er: 745738. Administrasjonsgebyret er bindende ved påmelding og vil ikke bli refundert ved avbestilling. Dersom du er på venteliste, trenger du ikke å betale administrasjonsgebyret før du eventuelt får plass på turen.  

  

Bli medlem i DNT 
 
Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding! 
 
Maks antall deltakere: 6 (pluss 2 turledere) 
Antall deltagere kan øke om flere har egen packraft.
 
Annet: Turledere behersker engelsk 

Velkomstbrev sendes deltakerne på e-post ca. 1-2 uker i forkant av turstart. Der står det blant annet hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.  


Passer turen for meg 
Turen krever normal fysisk form, men er ikke krevende. Deltagere bør være komfortabel med vann og må kunne svømme. 

Gradering av turen: Enkel 

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt turleder. Kontaktinfo finner du til høyre på denne siden.  
 
Overnatting 
Hengekøye med tarp. 

  
Hvordan komme til/fra oppmøtested 
Den enkleste måten å komme seg til parkeringsplassen er med bil, eventuelt kan du ta buss 550 fra Oslo bussterminal og gå 3km til parkeringsplassen. Merk at her kan helt sikkert turleder eller andre deltagere plukke deg opp for å slippe å gå hele veien. 

 
 
Utstyr og pakkeliste 
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til våre pakkelister for sommerturer, vinterturer eller dagsturer.  

Det det nødvendig med en større sekk på 65 liter eller mer, dette på grunn av at vi skal bære packraftene inn. Fyll derfor ikke sekken veldig opp, da det er litt upraktisk å bære en packraft i hendene. En bør også ha med et tørt skift i en vanntett pose. Det blir sendt ut en mer utfyllende pakkeliste uken før turen. 
 
 
 
Skal du på tur og mangler utstyr?  
Det er mulig BUA kan hjelpe deg. Gå inn på www.bua.io og finn den BUA ordningen som er nærmest deg (i Oslo: BUA Bjørndal. BUA Klemetsrud, BUA Østensjø, BUA Bjerke, BUA Sagene og BUA FRIGO). Send en låneforespørsel på e-post, eller ring å spør etter det utstyret du trenger.  
 
Før påmelding 
Vilkår for deltakelse:  
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i [link til vilkårene]. 

  

Om våre turledere 
Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og/eller instruktørkurs og har mye erfaring med denne type turer. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og -glede med deltakerne. Les gjerne mer om hvem våre turledere er her. 

Ofte stilte spørsmål: Se vår FAQ om fellesturer. 

Dette er en frivilligorganisert tur, der turleder selv har laget turopplegget. Dette er ikke en pakketur og er ikke omfattet av lov om pakkereiser. 

Packraftur på Børtervann (16 til 30 år)

Har du egen packraft, eller har lyst til å prøve? Bli med på en natt i hengekøye på nydlige Børtervann.   Bøtervann er kanskje det vannet i alle oslo-markene som ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Ingrid Mælan
  • Andreas Lorentzen