Introklubben DNT ung (12-16 år)

Fellestur

Dato
11. september kl. 10:00 - 15:00
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Barn, Ungdom
Turtyper
Fellestur, Fottur, Tur, Padling, Klatring, Turmat, Dntung, Orientering
Arrangører
DNT ung Oslo, DNT Oslo og Omegn
Turkode
13489

Friluftsopplevelser for unge nybegynnere - 7 turer høsten 2022

Finnes det noe bedre enn å være ute og drive med friluftsliv sammen med en hyggelig gjeng? Gjennom 7 turer i løpet av høsten vil du bli kjent med nye venner mens du lærer mye nytt og spennende på tur med DNT ung Oslo! DNT ung sin Introklubb er et sosialt, lærerikt og utfordrende program som gir en innføring i flere aspekter ved friluftsliv. Vi blir en fast gjeng som drar på tur ca. annenhver helg for å drive med ulike aktiviteter som fottur, klatring, padling, orientering, mat på primus og uteovernatting! På introklubben skal vi ha det gøy mens man lærer mer og mer om friluftsliv. Vi starter med micro BaseCamp på Lutvann og avslutter med en natt på Nydalshytta. Dette er en god mulighet til å bli kjent med mange andre friluftsinteresserte jevnaldrende, samtidig som du får et innblikk i DNT ung Oslo sitt varierte tilbud for deg som er ungdom.

Bli med da vel!

Vi møtes kl. 10 annenhver søndag (lørdag) i nærheten av dagens turområde. Nødvendig informasjon og detaljer om turene vil bli sendt ut i forkant av hver tur.

Program Høst 2022

Uke 36 - Søndag 11.09 - Tur til Lutvann i Østmarka med bading og mat på primus

Her får vi utforske blåstier og lek i naturen. Lutvann er en perle i Østmarka og her skal vi lage BaseCamp for en dag. Blåstien er merket fra Trosterud T-banestasjon og vi går mot Lutvann strand. Turen byr på spennende natur og flotte utsiktspunkter. I området nær stranda finner vi et sted å være for dagen med hengekøyer, aktiviteter, mat og bading. DNT står for maten på primus, men ta med matpakke og drikkeflaske. Husk badetøy.

Oppmøte ved Tigeren utenfor Østbanehallen 

Uke 38 - Lørdag 24.09 til søndag 25.09 - Maritimt friluftsliv på Gressholmen med overnatting

Gressholmen er en av de unike øyene i Oslofjorden og henger sammen med Rambergøya og Heggholmen. Her skal vi bo og hygge oss med tur, mat, kajakk, (bading) og sosialt samvær. Gressholmen sjøflyhavn er Oslos første flyplass og store deler av øya er naturreservat. Vi overnatter på hytta Styrbord. Se mer om hyttene her!

DNT Oslo og Omegn har de siste årene satset tungt for å åpne Oslofjorden for byens befolkning. Fra før har vi Friluftshuset på Sørenga, Langøyene og Breivoll Gård innerst i Bunnefjorden.

Oppmøte på Aker Brygge. Vi tar rutebåten ut til Gressholmen. 

Uke 40 - Onsdag 5.10: - Høstferiedag på Sørenga med Yoga og buldring

Vi har satt opp ekstra dag i tillegg til det ordinære programmet for de som hjemme i høstferien og har lyst å henge på Sørenga. Vi møtes i Bystua kl. 11-13.30. Det serveres lunsj i Bystua.

Uke 41: Søndag 16.10 - Bålkunster på flere måter med matlaging

Vi velger en av Markas flotte turperle og finner frem til en egnet sted for leirplass. Vi rigger oss til, fikser med bål og lager oss mat. Du kan også ha med deg hengekøye.

Uke 44: Lørdag 5.11 med mulighet for overnatting til søndag 6.11 - Lage leierplass i skogen

Har du noen gang lurt på hvordan man kan lage en egen bolig i skogen? I dag har du muligheten til å lære hvordan! Og har du lyst til å overnatte i den selvlagde leieren, da har du mulighet til det også. Vi møtes kl. 10.00 på lørdag og går en fin tur i Marka. Vi er fremme ved leirplass i god tid, slik at vi kan bruke resten av dagen på å rigge til en plass å sove. Her er det opp til oss om vi vil bruke gapahuk, hengekøye, telt, eller selvlagd enkeltmannsbolig av granbar og stokker! For de som overnatter, lager vi middag på bål på kvelden, og prøver ut alle triksene for å holde seg varm i løpet av natta.

På søndag blir vi forhåpentligvis vekket av fuglekvitring og solstråler, og spiser frokost sammen rundt morgenbålet. I dag har vi god tid på å pakke sammen og gå en tur. Dette blir en flott høstdag sammen!

Uke 47: Lørdag 26.11 til søndag 27.11 - Overnatting på Nydalshytta

Vi møtes ved egnet utfartssted, går innover mot hytta og ankommer lørdagen. Med fyr i peisen og brettspill, skal vi koser og hygge oss. Vi lager middag sammen og her er det lov å brilliere med kokkkunster. På søndag har vi leker og aktiviteter ute.

Merk: Det kan forekomme endringer i programmet på kort varsel.

DNT Ung

DNT ung Oslo er for deg mellom 13 og 30 år som er nysgjerrig på friluftsaktiviteter og liker å være ute! Sjekk ut aktivitetskalenderen vår på facebook, og følg instagrammen vår (dntungoslo) for turtips og inspirasjon til fjærne og nære turer. 

SjekkUT (app)

DNTs populære tjeneste for digital turpostregistrering, DNT SjekkUT, er blitt en del av UT-appen og UT.no. SjekkUT er en tjeneste for digital besøksregistrering - eller en slags digital versjon av turbøker og trimpostkasser om du vil. Med SjekkUT kan du "sjekke inn" og samle på turposter, fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet. Slik kommer du gang og bruker SjekkUT

Generell informasjon

Pris
Kr 1000,- (kun alle dager). Prisen inkluderer aktivitets- og turlederkostnader alle dager, middag og overnatting. 
Ikke-medlemstillegg: kr 400,-. Bli medlem i DNT
MERK: Deltakerne må betale eventuelle kollektivreiser selv. 

Ved frafall underveis henter vi inn deltaere fra venteliste.

Aktivitetsledere/Turledere

Vi håndplukker lederne som skal være med på denne leiren. Alle har solid erfaring med friluftsliv og er vant til å ha ansvar for og aktivisere barn og unge på tur. Alle har også fremvist politiattest. Turlederne har et felles ansvar for at program og aktiviteter justeres etter deltakernes ferdighetsnivå og behov, og at alle som er med får en positiv, trygg og hyggelig opplevelse i tråd med DNTs verdier.

Utstyr og bekledning
Normal bekledning for en dagstur i Marka anbefales. En liten sekk med vann, matpakke og passende tøy for dagen + skift er lurt. Det bør holde med en sekk på 20-30 liter. Alt spesialutstyr til de ulike aktivitetene stiller DNT med.

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til våre pakkelister. Se også DNTs filmer med tips om hvordan pakke sekk sommer og vinter og hvordan kle seg på tur vinter.

Skal du på tur og mangler utstyr? Det er mulig BUA kan hjelpe deg. Gå inn på www.bua.io og finn den BUA ordningen som er nærmest deg (i Oslo: BUA Bjørndal. BUA Klemetsrud, BUA Østensjø, BUA Bjerke, BUA Sagene og BUA FRIGO). Send en låneforespørsel på mail, eller ring å spør etter det utstyret du trenger. Fører det ikke frem send mail til post@bua.io

Kart og ruteinformasjon

Turkart Nordmarka Sommer 1:50 000 og Østmarka 1:25 000. Kart kan om ønskelig kjøpes i våre Tursenter eller i vår nettbutikk.

Vilkår for deltakelse på fellesturer

Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår generelle vilkår fellesturer".

Mer informasjon

Kontakt vårt Infosenter eller kom innom et av våre Tursenter dersom du har spørsmål om turen, kart eller om utstyr. Telefon 22 82 28 00, mandag til fredag mellom 08.30 - 15.30. E-post: info.oslo@dnt.no

Velkomstbrev sendes på e-post til kontaktperson for bestillingen nærmere avreisedato. Har du ikke mottatt noe fra oss, er et tips å sjekke søppelposten eller ta kontakt med oss.

Kontaktinformasjon: