Skidager på Gjendesheim (12-15 år, med foreldre)

Fellestur

Fra dato
22. april kl. 17:00
Til dato
24. april
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom
Turtyper
Fellestur, Skitur, Hyttetur, Fjelltur, Skredlære, Dntungdom, Turkatalog_Vintertur
Arrangører
DNT ung Oslo, DNT Oslo og Omegn , Gjendesheim
Turområde
Jotunheimen (se kart)
Turkode
13320
Dette arrangementet er over!

Våren stuper inn i fjellet med alt det dere drømmer om; Lange, lyse dager, skiturer på snø som ikke gir slipp, varmere luft og hytter som fremdeles holder åpent for vårskituristene som alltid lengter til fjells!

Gjendesheim vet hva fjellskituristene vil ha, derfor holder de åpent ut april. 

På denne turen er det lagt opp til at ungdommer og foreldre er sammen på hytta, men deler seg på tur. Våre trygge og hyggelige turledere legger til rette for fine skiturer for ungdommen, de vil også gi foreldre tips om turer de kan gå på egenhånd. Vi skal nyte dagene ute og vite at vi kommer inn til deilige måltider, og med en stue med fyr i peisen.

Velkommen på tur i Jotunheimen med turisthytta Gjendesheim som base.

PROGRAM

Dag 1: Oppmøte Gjendesheim, 989 moh

Vi møtes innen kl 17.00 på Gjendesheim. Vi finner oss tillrette på hytta og gjør oss klar for en kort ettermiddagstur. Vel tilbake fra turen kan vi glede oss over en deilig 3-retters middag før vi samles i peisestua for litt informasjon rundt de neste dagene samt en kort presentasjon av hverandre.

Dag 2: Dagstur i området

Fordelen med å bo fast på en hytte, er at man kan ta seg god tid til frokost. Skiturene planlegger turlederne kvelden før etter vær, snøforhold og gruppas ferdigheter. Vi har hele dagen på å være ute å nyte fjellet og kommer tilbake til hytta i god tid før middag. Etter middag blir det hygge i peisstua med spill for de som ønsker det. 

Dag 3: Kort skitur og hjemmereise
Etter frokost og nistesmøring tar vi en kort skitur i nærområdet. Vi regner med å være tilbake til Gjendesheim kl 13.00 og avslutter turen der. 

Med forbehold om endring i programmet!

Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Pris

Voksne over 16 år: kr. 2900,-

Ungdom mellom 13-16 år: kr 2100,-. Husk å huke av rabatt fra Frifond på 800kr ved påmelding, pris uten rabatt er samme som voksen.

Barn under 13 år: 1938,-

Ikke-medlemstillegg: voksen kr 800,- , barn under 13 år kr 400,-. Bli medlem i DNT

DNT ung Oslo sitt arbeid er støttet av Oslo Kommune og Frifond.

Turpakken inkluderer: Overnatting i 4-6 sengsrom eller sovesal (sengetøy eller lakenpose, det er ikke lov med sovepose i sengene),  turledere, og alle måltider (frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag), med unntak av: første dag kun middag, siste dag kun frokost + niste/termos.

Matallergi: Gi beskjed ved påmelding!

Overnatting: Les mer om hytta her: Gjendesheim og ren turglede

Maks antall deltakere: 24 stk. (Maks 1 voksen pr. ungdom). 12 voksne + 12 barn (pluss to turledere).

Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.

Utstyr

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Varme og vindtette klær er viktig. Vi viser derfor til vår pakkeliste vinter . Det er obligatorisk at alle deltakere på vinterturene må ha med sin egen sovepose, liggeunderlag, vindsekk/nødbivuakk, spade, søkestang, skredsøker og hodelykt. Du kan benytte lakenpose + putetrekk i sengene på de betjente hyttene. Sovepose kan ikke benyttes i sengene. Vi anbefaler fjellski med stålkanter da turer kan gå i kvistet løype utenfor oppkjørte skispor.

Hvis du ikke har eget utstyr, eller får låne, kan du leie ski og annet utstyr på Gjendesheim her. Utstyr må reserveres så raskt som mulig, selv om Gjendesheim har et godt utvalg, kan det bli tomt for din lengde og skostrørrelse.

Skal du på tur og mangler utstyr? Det er mulig BUA kan hjelpe deg. Gå inn på www.bua.io og finn den BUA ordningen som er nærmest deg. Send en låneforespørsel  til BUA på mail post@bua.io eller ring 977 49 460. 

Alle deltakere vil motta et deltakerbrev fra hovedturleder minst en uke før turstart med siste informasjon og tips til utstyr og pakking.

Passer turen for meg?

Gradering av turen: lengde blå, terreng blå
Vinterfjellet er vakkert, men lunefullt. Selv den enkleste skitur kan bli svært krevende med utfordrende skiføre og mye vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier. I fjellet går man utenom preparerte løyper og må være forberedt på å tråkke spor selv. Pakk sekken riktig og smart.

Hvordan komme til/fra oppmøtested?

Med offentlig transport fra Oslo:
Anbefalt reise: Valdresekspressen (buss) via Fagernes til Gjendesheim.

Sjekk rutetider og bestill billetter via nor-way.no 

DNT Oslo og Omegn er ikke ansvarlig for om det blir endringer/feil på rutetidene.  Deltakerne er selv ansvarlig for å undersøke om rutetidene er riktige før påmelding til turen. Hvis det blir uværs-stengt på Valdresflya, må deltakerne sørge for en plan B mtp reisevei. 

Med egen bil fra Oslo: Det går bilvei helt frem og det er parkering ved hytta. Fra Gudbrandsdalen (E6) kjører du via Otta eller Sjoa til Randsverk og videre til Gjendesheim. Kommer du fra Valdres kjører du via Fagernes til Beitostølen og over Valdresflya til Gjendesheim - husk å sjekke om Valdreflye er åpen om du kommer denne veien.

Deltakerne må selv sørge for å komme fram til oppmøtested for turen på egenhånd. Hverken turleder, administrasjon eller bestyrere kan - av ulike årsaker - organisere samkjøring med privatbiler. Det er viktig at man sikrer seg en transportløsning før man melder seg på turen. 

Kart og ruteinformasjon 

Turkart Jotunheimen Øst 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken.

Smittevernstiltak og hygiene på turer og hytter

Normale regler:
- Hold deg hjemme dersom du føler deg syk.
- Fortsett å vaske hender grundig. Har du ikke tilgang på varmt vann og såpe benytt håndsprit.
- Bruk papirlommetørkle. Har du ikke tilgang på dette er det best å hoste i albuekroken.

DNT forholder seg til FHIs smittevernsregler ved gjennomføring av turer og aktiviteter.

FHIs temaside 

Før påmelding

Husk å lese  "Viktig informasjon - fellestur vinter" 

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret på info@dntoslo.no 

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Turledere og rutene

Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.  Rutene mellom DNT-hyttene er i hovedsak kvistet av bestyrerne selv.

Har du spørsmål om turprogrammet, kart eller utstyr?

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret: info@dntoslo.no 

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.   

 

Skidager på Gjendesheim (12-15 år, med foreldre)

Våren stuper inn i fjellet med alt det dere drømmer om; Lange, lyse dager, skiturer på snø som ikke gir slipp, varmere luft og hytter som fremdeles holder åpent for ...

Kontaktinformasjon: