Rando introtur på Gjendesheim - Jotunheimen

Fellestur

Fra dato
11. mars kl. 13:00
Til dato
13. mars
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Skitur, Randohelg, Baseopphold, Fjelltur, Hyttetur
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, DNT ung Oslo , Gjendesheim
Turområde
Jotunheimen (se kart)
Turkode
13305
Dette arrangementet er over!

Bratte fjellsider. Lassevis av hvit snø. Lek og moro! Det er hva vi forbinder med randonee.

Lurer du på hva mer som er moroa med randonee? Det er å gå oppover mot toppene med godt feste, solide støvler og godt turselskap, og med desserten til slutt; nedkjøringene.  Dyktige turledere lover deg mye lærerik moro ute i de fantastiske fjellsidene rundt Gjendesheim i Jotunheimen. Dette er en introduksjonstur til randonee, for å tilby nybegynnere en opplevelsesrik helg. Komplett randoutstyr kan leies. Full oppvartning på Gjendesheim hele helgen - det liker vi.

PROGRAM

Dag 1: Oppmøte på Gjendesheim. Tur til Gjendehalsen 1140 moh. 
Vi møtes på Gjendesheim innen kl 13.00. Der blir det romfordeling, presentasjon av hverandre og av helgens program, samt tilpasning av rando-utstyret. Deretter tar vi en tur opp mot Gjendehalsen for å bli litt bedre kjent med utstyret. 

Etter en god middag samles vi i peisestua for planlegging av turene de neste dagene. 

Dag 2: Mot Besshø 2258 moh
Etter en solid frokost, med nistepakkesmøring og påfyll av varm drikke på termos, starter vi dagens tur mot Besshø. Dette er den store, sterke, runde toppen som er lett synlig fra mange hold. Det er en lang og bratt tur opp, så det er ikke selve toppen som er målet. Med gode snøforhold blir nedkjøringen en ren glede.

Tilbake fra dagens tur, blir det godt å komme inn på Gjendesheim igjen, nyte en bedre middag, gode samtaler og varme i stua.

Dag 3: Heimdalshøe 1843 moh, ca. 10 km t/r
Turen i dag er ikke så bratt, men glemte perler må man få med seg. Vi tar turen til Heimdalshøe og jakter de gode svingene på vei ned. Du får påfyll av gode råd for trygg ferdsel i fjellet. 

Vi regner med å være tilbake på Gjendesheim til kl. 16.00, hvor vi tar farvel og på gjensyn med nye turvenner.

Med forbehold om endring i programmet!

Pris

Kr 3.500,- fra/til Gjendesheim 
På denne turen får DNT-medlemmer mellom 18 og 26 år en rabatt på kr 500,-. Denne rabatten er sponset av DNT ung Oslo og Frifond.
Ikke-medlemstillegg: kr 1.000,-  Bli medlem i DNT

Turpakken inkluderer: Overnatting, turledere, aktiviteter og alle måltider (frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag), med unntak av: første dag kun middag, siste dag: kun frokost + niste/termos. Sengetøy og håndkle er ikke inkludert.

Leie av randonee utstyr:
Hvis du ikke har eget utstyr, eller får låne, kan du leie ski og resten av utstyret på Gjendesheim. Komplett pakke (randoski, randostaver og støvler) koster kr 750,- per dag og bestilles og betales direkte på Gjendesheim. Ta med egen hjelm. Utstyr må reserveres så raskt som mulig, selv om Gjendesheim har et godt utvalg, kan det bli tomt for din lengde og skostrørrelse. Se utleie av randoski på Gjendesheim her.

Maks antall deltakere: 12 (pluss to turledere)

Velkomstbrev sendes deltakerne på e-post ca. 1-2 uker i forkant av turen. Der står det blant annet hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.

Passer turen for meg

Dette er ikke et kurs, men en introduksjonstur til randonee for å tilby nybegynnere en opplevelsesrik helg, hvor man får prøvd seg på noen enkle topper i terreng under 30 grader, men likefult kan dette gi noen morsomme nedkjøringer. Turen er krevende, hvis vi velger å gå hele veien til toppen av Besshø.

Gradering av turen: Middels
Vinterfjellet er vakkert, men lunefullt. Selv den enkleste skitur kan bli svært krevende med utfordrende skiføre og mye vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier. I fjellet går man utenom preparerte løyper og må være forberedt på å tråkke spor selv. Pakk sekken riktig og smart.

Overnatting 

Deltakerne bor på 4-6-sengsrom med egen lakenpose. Leie av sengetøy og håndkle kan gjøres direkte på hytta. Sovepose kan ikke benyttes i sengene.

Les mer om hytta her: Gjendesheim

Matallergi: Gi beskjed ved påmelding!

Hvordan komme til/fra oppmøtested?

Deltakerne må selv sørge for å komme fram til oppmøtested for turen på egenhånd. Hverken turleder, administrasjon eller bestyrere kan, av ulike årsaker, organisere samkjøring med privatbiler. Det er viktig at man sikrer seg en transportløsning før man melder seg på turen. 

Offentlig transport fra Oslo: 
Det er dessverre ikke mulig å komme seg helt frem til Gjendesheim med offentlig transport. Man kan komme seg med tog/buss til Otta og regionbuss til Vågåmo. 
Se Entur.no (nasjonal reiseplanlegger for offentlig transport) for reisetider.

Vi anbefaler å undersøke rutetider før påmelding. Merk at DNT Oslo og Omegn ikke er ansvarlig ved eventuelle feil eller endringer for rutetidene.

Med egen bil fra Oslo
Bilvei helt frem og parkering for overnattingsgjester ved hytta. 
Se hytta sine nettsider for detaljert informasjon om adkomst, parkering og el-billading på Gjendesheim

Kart og ruteinformasjon 

Turkart Jotunheimen øst 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken 

Utstyr

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til DNTs anbefalinger for pakkeliste vintermen merk at denne er helt generell og gjelder først og fremst for hytte-til-hytte-turer for voksne.

Smittevernstiltak og hygiene på turer og hytter

Normale regler:
- Hold deg hjemme dersom du føler deg syk.
- Fortsett å vaske hender grundig. Har du ikke tilgang på varmt vann og såpe benytt håndsprit.
- Bruk papirlommetørkle. Har du ikke tilgang på dette er det best å hoste i albuekroken.

DNT forholder seg til FHIs smittevernsregler ved gjennomføring av turer og aktiviteter.

FHIs temaside 

 

Før påmelding

Husk å lese  "Viktig informasjon - fellestur vinter" før du melder deg på turen.

Vilkår for deltakelse: 
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Om våre turledere 

Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne som leder denne turen er ivrige rando-kjørere selv, og har god kompetanse om skred- og terrengsvurdering. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og -glede med deltakerne. Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.  

Se ofte stilte spørsmål om fellesturer her.  

FjellsportOslo22

Rando introtur på Gjendesheim - Jotunheimen

Bratte fjellsider. Lassevis av hvit snø. Lek og moro! Det er hva vi forbinder med randonee. Lurer du på hva mer som er moroa med randonee? Det er å gå ...

Kontaktinformasjon: