Sommerturlederkurs DNT Ung 2021 (16-26 år)

Kurs

Fra dato
2. oktober 2021 kl. 08:00
Til dato
8. oktober 2021
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Ungdom
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, DNT ung , DNT ung Oslo , Rondvassbu
Turkode
13193
Dette arrangementet er over!

Trives du i lag med andre på tur? Har du erfaring fra hytte-til-hytte turer på høyfjellet?  Føler du deg sikker i bruken av kart og kompass og vil gjerne dele din glede over å være i fjellet med andre? Bli DNT turleder!

Infokveld: dato kommer
Møtt instruktørene Silje Sagstad og Ola Njå Bertelsen via Teams. Vi informere litt mer om kursopplegget og samtidig har du anledning til å stille spørsmål. Har du lyst til å få mer informasjon og bli kjent med oss før du sender en søknad? Da håper vi at du møter opp.

 

Målet med kurset er å gjøre deltakerne i stand til å lede turer for DNT Oslo og Omegn og andre medlemsforeninger i fjellet sommerstid. Kurset er lagt opp som en tur som går over 7 dager fra hytte til hytte i Rondane. Alle temaene som blir tatt opp blir gjennomført både i teori og praksis. Ved kursslutt evalueres deltakerne til godkjent/ikke godkjent sommerturleder i DNT.

I løpet av kurset går vi bla. gjennom disse emnene:
Sommerorientering, turplanlegging, veivalg, værforhold, grunnleggende fysiologi, nedkjøling, førstehjelp, nattorientering, nødovernatting og ledelse av turer sommerstid. Sommerturlederkurset utdanner deg til autorisert sommerturleder for hele DNT systemet.

Opptakskrav:

  • Bestått «Grunnleggende turlederkurs/Nærmiljøkurs» . modul 1-2 i turlederstigen.
  • Kunne dokumentere gode kunnskaper om orientering og kart- og kompass i høyfjellet (SARTTO, koordinater, kompasskurs, forstå fordeler og begrensninger med forskjellige typer kart,  kartreferanse ved bruk av UTM, veivalg, distanser og tid, bratt lende og steinsprang, oppfang og ledlinjer, nattorientering, ogsv.). Vi anbefaler på det sterkeste å ta et kart og kompasskurs i forkant.
  • Erfaring fra turer over flere dager i høyfjellet
  • Eraring fra turer på egenhånd
  • Erfaring fra overnatting ute, i telt, bivuakk, under åpen himmel
  • Erfaring som turleder på turer i nærmområdet
  • Medlemsskap i DNT 

Instruktører på kurset:
Silje Sagstad og Ola Njå Bertelsen

Pris:
Kr. 5.000,- fra/til Oslo bussterminalen
Ikke-medlemstillegg NOK 1.000.- Bli medlem i DNT

Prisen inkluderer: Overnatting, kursleder og mat på de betjente og selvbetjente hyttene. 
Kursavgiften refunderes etter tre turer som sommerturleder for DNT Ung Oslo og Omegn.

Antall dager: 7 dager
Hvor: Rondane fra hytte til hytte. Vær forberedt på at deler av en natt kan tilbringes ute.
Maks antall deltakere: 8 (pluss to kursledere) 
Kart: Rondane Nord og Rondane Sør, 1:50 000 


Søknad og søknadsfrist:
Fyll ut i Forms (fristen er 6. september 2021)
Tilbakemelding og informasjon sendes deltakerne i slutten av juni. DNT Oslo og Omegn forbeholder seg retten til å prioritere opptak av turledere i egen forening. Sammen med søknaden sendes en anbefaling fra medlemsforeningen og bekreftelse om at de vil benytte personen som turleder dersom vedkommende består kurset.

Vilkår for deltakelse på kurs:
Når du melder deg på dette kurset bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Pakkeliste sommer:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer
Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken.

Smitteverntiltak på kurs

Deltakerne må ha med hånddesinfiseringsmiddel og munnbind til egen bruk. Deltakere må selv ta ansvar for å overholde god avstand til hverandre og ellers ta hensyn slik at det er god plass og god køkultur på hyttene og på tur. 

Våre kursledere er godt informert om tiltakene og vil hjelpe dere å få et kurs som i hovedsak er preget av kursopplevelsene i en romslig og sikker atmosfære og ikke Covid 19.

FHIs temaside for koronavirus

Før påmelding

Husk å lese  "Viktig informasjon om DNT-tur" før du melder deg på turen.

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret på info@dntoslo.no 

Vilkår for deltakelse på kurs:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Kontaktinformasjon: