Vinterturlederkurs 2022

Kurs

Fra dato
11. februar kl. 15:00
Til dato
19. februar
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom
Turtyper
Kurs, Turlederkurs,
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, DNT ung , DNT ung Oslo , Fondsbu
Turområde
Jotunheimen (se kart)
Turkode
13190
Dette arrangementet er over!

Kurset for deg som vil å ta den siste stegen i DNTs turlederstige. Lær mer om vinterfriluftsliv, turlederrollen og sikkerhet på tur i vinterfjellet.

DNT Oslo og Omegn oppfordrer alle sine sommerturledere som leder vinterturer som medturleder å ta vinterturlederkurset. Å være godkjent vinterturleder betyr ikke nødvendigvis at du må være hovedturleder på våre vinterturer, du kan fortsatt være medturleder.  

DNTs turlederstige er bygd opp med 4 forskjellige moduler. Modul 1 - 3 kvalifiserer for Sommerturleder, modul 4 for Vinterturleder.
Du kan lese mer om DNTs kursmoduler her. 

Infokveld, via Teams, 24. november, kl 1700-1900
Møtt instruktørene Peter Warren, Kjell Jonsson, Jan Gunnar Jakobsen og Lars Christian Unger, kl. 17.00 via Teams. Vi informere litt mer om kursopplegget og samtidig har du anledning til å stille spørsmål. Har du lyst til å få mer informasjon og bli kjent med oss før du sender en søknad? Da håper vi at du møter opp digitalt ved å følge denne linken: Klikk her for å delta i møtet

Program:

Temaer som vi gjennomgår i teori og praksis er overnatting i snøhule, nødbivuakkering, veivalg og orientering i vinterfjellet, turplanlegging, meteorologi, nedkjøling, redning og transport av skadede og videreutvikling av turlederrollen. Kurset inneholder også en NF godkjent grunnkurs skred. Kurset er åpent for alle turledere i DNT. 

Rent praktisk vil alle deltagere i forkant av kurset få emner som de skal presentere underveis i kurset, og i løpet av kurset vil man veksle mellom å være turledere i makkerpar. Det vil også bli lagt inn "caser" under kurset. Noe av undervisningen vil deltagerne stå for, med faglig støtte og påfyll av kurslederne, mens andre emner vil bli undervist av kurslederne selv. Kurslederne har som målsetning å skape et trygt og inkluderende læringsmiljø, slik at alle føler det er rom for spørsmål, prøving og feiling gjennom kursuka. Dagene vil bli brukt på ute på tur, i samme element som man skal "jobbe" som vinterturleder. 

Deltagerne vil motta en individuell midtveisevaluering etter tre dager, og vurderes til bestått/ikke bestått ved slutten av kurset. Målet for oss som kursledere er at alle skal lære og utvikle seg som turledere underveis, og forhåpentligvis, ved kursets slutt, inneha et høyt nok faglig nivå til å bli godkjent som vinterturleder. 

Sted:            Jotunheimen
Kurstart:       på Tyin
Kurslutt:       på Tyin 

Krav til deltagelse på kurset:

 • Gjennomført DNT ambassadørkurs og grunnleggende turlederkurs
 • Godkjent sommerturleder
 • Gode kunnskaper om orientering og ferdsel i høyfjellet vinterstid
 • Erfaring fra turer over flere dager i høyfjellet
 • Erfaring som turleder i sommerfjellet
 • Medlemsskap i DNT

Positivt for opptaket til vinterturlederkurset:

 • Ønske om å være turleder for DNT
 • Erfaring fra turer til forskjellige årstider
 • Erfaring fra overnatting ute i telt, snøhule, bivuakk og hytter
 • Erfaring fra turer over flere dager i fjellet
 • Ansvar for å organisere og gjennomføre turer til alle årstider.
 • Annen type ledererfaring

Informasjon om turlederutdannelsen

Søknadsfrist: 28. november
NB! Alle påmeldinger vil bli vurdert opp i mot søknadsskjema! Dette er for å være trygg på kvaliteten på kurset og deltakernes sikkerhet og kompetanse.

Søknadsskjema

Generell informasjon:

Pris:
DNT Oslo og Omegn dekker alle kostnader i forbindelse med selve vinterturledekrurs: overnatting og måltider (frokost, niste/termos, vanligvis tre-retters middag), kursledere og beltebil til Fondsbu.
Deltakere må selv betale transport til/fra oppmøtested. 

OBS! På dette kurset må man levere søknad før man blir påmeldt. Meld deg på knappen oppe til høyre fungerer derfor ikke i dette tilfellet.

Gradering:

Krav til utstyr:
Fjellski nordisk (ikke alpint), sovepose for snøhuleovernatting, skredutstyr (spade, søkestang, sender/mottaker – kan leies av DNT Oslo og Omegn ved behov). Se ellers pakkelistene. Eget deltakerbrev med utstyrsbehov vil bli sendt ut før tur.

Annet:
Ved spørsmål, kontakt enten administrasjonen eller kurslederne:
Administrasjon: Claudia von Gostomski, cvg@dnt.no
Kursledere: Peter Warren, peter.warren@telia.com

Kart og ruteinformasjon:
Kart kan om ønskelig kjøpes i vårt Tursenter eller i vår nettbutikk.

Pakkeliste sommer og vinter:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til våre pakkelister.

Se også DNTs filmer med tips om hvordan pakke sekk sommer og vinter og hvordan kle seg på tur vinter.

Viktig informasjon om fellesturer/kurs vinter:
Før du melder deg på en tur les: "Viktig informasjon - fellestur vinter" .

Vilkår for deltakelse på fellesturer/kurs:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Bli medlem i DNT!

Vinterturlederkurs 2022

Kurset for deg som vil å ta den siste stegen i DNTs turlederstige. Lær mer om vinterfriluftsliv, turlederrollen og sikkerhet på tur i vinterfjellet. DNT Oslo og Omegn oppfordrer alle sine ...

Kontaktinformasjon: