Toppturhelg på Gjendesheim (18-30 år)

Fellestur

Fra dato
16. april kl. 13:15
Til dato
18. april
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Fellestur, Skitur, Topptur, Hyttetur, Vinter, Ungdom, Randonee, Skredlære, Randohelg
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, DNT ung , DNT ung Oslo , Gjendesheim
Turområde
Jotunheimen (se kart)
Turkode
13014

En toppturhelg til fjells for deg som ønsker å gå på Jotunheimens fineste topper. Vi overnatter på Gjendesheim og nytter god mat laget av lokale råvarer og hyggelig selskap på en av de mest kjente hytter i Jotunheimen. 

På denne turen vil du hele veien nyte utsikten mot flere av fjellområdets høyeste og flotteste tinder. Vi tar dagsturer etter vær og snøforhold og Jotunheimens majestetiske fjelltopper viser oss veien. 

Velkommen til en fantastisk opplevelse i Jotunheimen.

Program

Dag 1: Oppmøte Gjendesheim, 989 moh

Vi møtes kl 13.15 på Gjendesheim. Vi finner oss tillrette på Gjendesheim og gjør oss klar for en kort ettermiddagstur. Vel tilbake fra turen blir det middag og deretter samles vi i peisestua for planlegging av turene og utstyr, samt presentasjon av hverandre.

Dag 2 - Turdag

Vi kommer oss tidlig opp, spiser frokost og kommer oss ut på tur. Vi har flere bra topper å velge mellom, vi ser an vær og føreforhold, og plukker den turen som passer best for gruppen. Vi er ute hele dagen, og kommer tilbake til en sykt god middag. 

Vi lar uansett været, føret og forholdene bestemme. Det er viktig å tenke på hvor snøen ligger, hvordan den har transportert seg, hvilken vei det blåser og hvor kaldt det er. Alle faktorer er viktige i forståelsen av og vurderingen av skredfare og da hvor det er trygt å stå på ski.

Etter middag samles vi i peisestua for en gjennomgang av dagens tur og for å planlegge morgendagens topptur. 

Dag 3. Kort skitur og hjemmereise

Etter frokosten legger vi opp en halvdags topptur ut fra vær og føre. Vi velger oss et turmål der vi får en fin opptur og artig skikjøring. Nede på Gjendesheim igjen senest kl 13. 

Vi satser på at dette blir en fantastisk helg med spektakulær utsikt, godt vær, mye snø og god stemning.

Vi tar forbehold om at det kan bli endringer i programmet!

Generell informasjon:

Pris:

DNT ung Oslo sitt arbeid er støttet av Oslo Kommune og Frifond.

Kr. 2230,-. fra/til Gjendesheim (18-26 år, husk å huke av ungdomsrabatt)
kr.  3250,- fra/til Gjendesheim (27-30 år)

Ikke-medlemstillegg kr. 1000,-.

Turpakken inkluderer: Overnatting i sovesal (inkl dusj),  turledere, og alle måltider (frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag), med unntak av: første dag kun middag, siste dag kun frokost + niste/termos.

Maks antall deltakere: 10 (pluss to turledere) 

Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.

Leie av skredutstyr (sender/mottaker, søkestang og spade) 550 kroner (må plukkes ved bestilling)

Annet:
En toppturhelg setter en del krav til utstyr. Man må ha egne randonneeski/telemarkski/snowboard/splitboard, støvler, staver og feller, samt briller og hjelm. I tillegg må man ha sikkerhetsutstyr i form av spade, søkestang og skredsøker (sender/mottaker). Skredsøkeren bør ha fullest mulig batterikapasitet, være sjekket at fungerer på forhånd, og hver enkelt må være trygg på hvordan man bruker den. Egnede klær til topptur er også nødvendig. En god vindtett og vanntett jakke og bukse, hansker og varme klær. En god dagstursekk/topptursekk på 30-40 liter, og til sammen bør den helst ikke veie mer enn cirka 8-10 kg på tur. Veier den mer enn dette, har du rett og slett tatt med deg for mye utstyr. Annet snacks som nøtter, sjokolade og kjeks kan være godt å ha i sekken til turen opp og ned. En vannflaske lett tilgjengelig er også å anbefale. Deltakere kan nektes å bli med på tur av turleder dersom det vurderes at deltaker ikke er godt nok utstyrt.

Alle deltakere vil motta et deltakerbrev fra hovedturleder minst en uke før turstart med siste informasjon og tips til utstyr og pakking.

Passer turen for meg

Gradering av turen: lengde rød, terreng rød
Vinterfjellet er vakkert, men lunefullt. Selv den enkleste skitur kan bli svært krevende med utfordrende skiføre og mye vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier. I fjellet går man utenom preparerte løyper og må være forberedt på å tråkke spor selv. Pakk sekken riktig og smart.

Overnatting

Deltakerne bor på sovesal inkl sengetøy.

Les mer om hytta her: Gjendesheim ogren turglede

Matallergi: Gi beskjed ved påmelding!

Hvordan komme til/fra oppmøtested?

Med offentlig transport fra Oslo:
Anbefalt reise: Valdresekspressen (buss) via Fagernes til Gjendesheim. Avreise fra Oslo 08.30. Sjekk rutetider og bestill billetter via nor-way.no 

Med egen bil fra Oslo:
Du kan kjøre bil til Otta. Parkering på Otta stasjon. Evt. helt til Gjendesheim

Deltakerne må selv sørge for å komme fram til oppmøtested for turen på egenhånd. Hverken turleder, administrasjon eller bestyrere kan - av ulike årsaker - organisere samkjøring med privatbiler. Det er viktig at man sikrer seg en transportløsning før man melder seg på turen. 

Kart og ruteinformasjon 

Turkart Jotunheimen Øst 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken 

Utstyr

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste vinter .
Det er obligatorisk at alle deltakere på vinterturene må ha med sin egen sovepose, liggeunderlag, vindsekk/nødbivuakk og spade. 
Les mer om våre forslag angående skifeller og skismøring.

Du kan benytte lakenpose + putetrekk i sengene på de betjente hyttene. Sovepose kan ikke benyttes i sengene.

Utstyrsutlån

Skal du på tur og mangler utstyr? Det er mulig BUA kan hjelpe deg. Gå inn på www.bua.io og finn den BUA ordningen som er nærmest deg (i Oslo: BUA Bjørndal. BUA Klemetsrud, BUA Østensjø, BUA Bjerke, BUA Sagene og BUA FRIGO). Send en låneforespørsel på mail, eller ring å spør etter det utstyret du trenger. Fører det ikke frem send mail til post@bua.io.

Smitteverntiltak på turer og hytter

På hyttene vil det være oppslag for hvordan man oppfører seg på hytta. Våre turledere er godt informert om tiltakene og vil hjelpe dere å få en tur som ikke i hovedsak er preget av Covid 19 men av turopplevelsene i en romslig og sikker atmosfære.

Deltakerne bor sammen på sovesal.

Smittevernstiltakene kan leses i sin helhet her

Før påmelding

Husk å lese  "Viktig informasjon - fellestur vinter" 

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret på info@dntoslo.no 

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Turledere og rutene

Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.  Rutene mellom DNT-hyttene er i hovedsak kvistet av bestyrerne selv.

Har du spørsmål om turprogrammet, kart eller utstyr?

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret: info@dntoslo.no 

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.   

 

Toppturhelg på Gjendesheim (18-30 år)

En toppturhelg til fjells for deg som ønsker å gå på Jotunheimens fineste topper. Vi overnatter på Gjendesheim og nytter god mat laget av lokale råvarer og hyggelig selskap på en ...

Kontaktinformasjon: