Basecamp Geiterygghytta, skiturer med skredblikk (18-30 år)

Fellestur

Fra dato
12. april kl. 13:00
Til dato
15. april
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Fellestur, Skitur, Hyttetur, Fjelltur, Skredlære, Baseopphold, Turkatalog2021-Skitur, Turkatalog2021-Basetur
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, DNT ung , DNT ung Oslo , Geiterygghytta
Turområde
Skarvheimen (se kart)
Turkode
13018

Skarvheimen er og blir et ski-eldorado for fjellskientusiaster. Her finner vi alt fra duvende landskap til flotte topper med morsomme nedfarter. 

På Geiterygghytta bor vi høyt og makelig. Gode dager ute på fjellski og full service på hytta - hva mer kan vi ønske oss!? 

Meld deg på turen og gled deg til fine skiturer med snøgaranti!

PROGRAM

Dag 1: Oppmøte og skitur til Geiterygghytta, 1.223 moh, ca 4 km/1,5 time

Oppmøte er på parkeringsplass på Geiteryggtunnellens vestside kl 13.00. Herfra er det ca 4 km til hytta. Vi går rolig, og i samlet tropp oppover til hytta. Vel framme blir det middag og peiskos. Vi samles i stua for presentasjon og informasjon om dagene.

Dag 2: Kyrkjedøri t/r, ca 18 km t/r   
Vi nyter en god frokost og pakker sekkene klare til dagens tur.

En av de mest populære turene man kan gå i dette området er gjennom Kyrkjedøri. Skituren og landskapet er variert og spennende, med stadig ny utsikt. Vi følger kvistet rute tur og retur, med mulighet for små avstikkere til f.eks Jaja-benken. Under dagens skitur lærer vi mer om skred og gode veivalg i vinterfjellet. 

Etter dagens tur kan vi glede oss til deilig middag og en god kveld i peisstua.

Dag 3. Bolhovd 1.507 moh, mot Kongshelleren, ca 15 km

Vi inntar frokosten - med utsikt utover Omnsvatnet. Idag går vi nordover mot Kongshelleren. Med godt vær og god sikt er det muligheter for en flott rundtur via Bolhovd, en artig topp med flott rundskue. Vi følger i hovedsak kvistet rute, men med god sikt og gode snøforhold har vi en ypperlig mulighet for å gå ut av kvisteruta og få en fin rundtur. Dagen byr på nydelig skiterreng, god utsikt og morsomme utførkjøringer.

Og hva venter oss når vi kommer tilbake til hytta? Middag og fyr i peisen.

Dag 4. Avslutningstur og hjemreise.
Etter en god frokost pakker vi oss ut av hytta. På dagens tur sikter vi oss inn mot Bakkahellertunga. Vi finner en fin rute ned igjen mot Omsvatnet og tilbake til Geiterygghytta. Lunsjen tar vi underveis. Avreise fra Geiterygghytta blir ca 14.00.  
 

Med forbehold om endring i programmet!

Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Pris

DNT ung Oslo sitt arbeid er støttet av Oslo Kommune og Frifond.

Kr. 3097,- fra/til Geiteryggtunnelen vest (18-26 år, husk å hukke av ungdomsrabatt)
Kr. 4350,- fra/til Geiteryggtunnelen vest (27-30 år)
Ikke-medlemstillegg kr 1.000,-  Bli medlem i DNT

Turpakken inkluderer: Overnatting (inkl dusj),  turledere,  alle måltider (frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag), med unntak av: første dag kun middag, siste dag kun frokost + niste/termos.

Maks antall deltakere: 12 (pluss to turledere) 

Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.

Passer turen for meg

Gradering av turen: lengde rød, terreng rød
Vinterfjellet er vakkert, men lunefullt. Selv den enkleste skitur kan bli svært krevende med utfordrende skiføre og mye vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier. I fjellet går man utenom preparerte løyper og må være forberedt på å tråkke spor selv. Pakk sekken riktig og smart.

Overnatting

Deltakerne bor på 4-6-sengsrom. Sengetøy og håndkle er inkludert.

Les mer om hytta herGeiterygghytta

Matallergi: Gi beskjed ved påmelding!

Hvordan komme til/fra oppmøtested?

Med offentlig transport fra Oslo:
Man kommer seg ikke helt fram til oppmøtested med offtenlig transport, dessverre. Det går tog til Ål, men derfra er man avhengig av drosje.

DNT Oslo og Omegn er ikke ansvarlig for om det blir endringer/feil på rutetidene.  Deltakerne er selv ansvarlig for å undersøke om rutetidene er riktige før påmelding til turen.

Med egen bil fra Oslo:
Via Hallingdal til Hol. Ta av vestover forbi Myrland og gjennom Geiteryggtunnelen.

Deltakerne må selv sørge for å komme fram til oppmøtested for turen på egenhånd. Hverken turleder, administrasjon eller bestyrere kan - av ulike årsaker - organisere samkjøring med privatbiler. Det er viktig at man sikrer seg en transportløsning før man melder seg på turen. 

Kart og ruteinformasjon 

Turkart Skarvheimen 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken 

Utstyr

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste vinter .
Det er obligatorisk at alle deltakere på vinterturene må ha med sin egen sovepose, liggeunderlag, vindsekk/nødbivuakk og spade. Alle våre skiturer i fjellet krever fjellski og støvler. 
Skifeller og snøbriller (stormbriller) er svært nyttig utstyr på vinterturer.
Les mer om våre forslag angående skifeller og skismøring.

Utstyrsutlån

Skal du på tur og mangler utstyr? Det er mulig BUA kan hjelpe deg. Gå inn på www.bua.io og finn den BUA ordningen som er nærmest deg (i Oslo: BUA Bjørndal. BUA Klemetsrud, BUA Østensjø, BUA Bjerke, BUA Sagene og BUA FRIGO). Send en låneforespørsel på mail, eller ring å spør etter det utstyret du trenger. Fører det ikke frem send mail til post@bua.io.

Smitteverntiltak på turer og hytter

På hyttene vil det være oppslag for hvordan man oppfører seg på hytta. Våre turledere er godt informert om tiltakene og vil hjelpe dere å få en tur som ikke i hovedsak er preget av Covid 19 men av turopplevelsene i en romslig og sikker atmosfære.

Deltakerne bor sammen på 4-6-sengsrom i hovedsak. Sengetøy og håndkle er inkludert i pakken.

Smittevernstiltakene kan leses i sin helhet her

Før påmelding

Husk å lese  "Viktig informasjon - fellestur vinter" 

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret på info@dntoslo.no 

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Turledere og rutene

Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.  

Har du spørsmål om turprogrammet, kart eller utstyr?

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret: info@dntoslo.no 

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.   

 

Basecamp Geiterygghytta, skiturer med skredblikk (18-30 år)

Skarvheimen er og blir et ski-eldorado for fjellskientusiaster. Her finner vi alt fra duvende landskap til flotte topper med morsomme nedfarter.  På Geiterygghytta bor vi høyt og makelig. Gode dager ...

Kontaktinformasjon: