Vintertur i Jotunheimen - Glitterheim (12-15 år med foreldre)

Fellestur

Fra dato
25. mars kl. 15:45
Til dato
28. mars
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom
Turtyper
Fellestur, Skitur, Hyttetur, Fjelltur, Turkatalog2021-Skitur, Turkatalog2021-Basetur
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, DNT ung Oslo , Glitterheim
Turområde
Jotunheimen (se kart)
Turkode
13006
Dette arrangementet er over!

1.386 moh, der ren snø ligger urørt, finner vi Glitterheim - DNT Oslo og Omegns ærverdige, betjente hytte i hjertet av Jotunheimen. Dager så langt inn i fjellet er eventyrlig og eksklusivt.

Med trygge, fjellvante turledere, og bestyrere som stolte bærere av DNT-tradisjoner og god mat, er det bare å nyte turene ute på tur i visshet om at du blir tatt godt vare på både ute og inne.

Med beltebil inn til, og ut fra Glitterheim, legger vi også opp til lette skiturer mellom høye tinder, snølagte breer og vide daler. På denne turen er det ikke toppene som er målet, men å være ute i frisk fjelluft. Dette er turen for deg som er litt rusten på fjellski, som ønsker lett sekk på ryggen og som koser deg på tur selv om de ikke blir så lange og bratte.

PROGRAM

Dag 1: Oppmøte Veoli, beltebil til Glitterheim, 1.386 moh

Vi møtes kl 15.00 på Veoli. Herfra blir dere transport helt inn til Glitterheim i beltebil, ca 25 km. Vel framme blir det romfordeling og middag. Deretter samles vi i peisestua for planlegging av turene de neste dagene samt presentasjon av hverandre.

Dag 2. Visitt til Skautflya, ca 12 km
Fordelen med å bo fast på en hytte, er at man kan ta seg god tid til frokost. Skituren denne dagen går opp mot Skautflya, langs kvistet rute. Vi graver oss en fin lunsjplass.

Og vi behøver ikke forhaste oss med hjemturen. Middagen skal vi nok rekke uansett.

Dag 3. Hestlægerskardet og Hestlægerhøe 1.790 moh, 
Vi følger den kvistede ruta sørover og vi kommer opp i Hestlægerskardet (1.690 moh) og får fin utsikt mot Glittertinden i nord og omkringliggende topper. Fra Hestlægerskardet får vi også utsikt mot toppene i sør, bl.a. Besshø, 2.258 moh. Kanskje rusler vi litt opp mot vestre Hestlægerhøe også. Så får vi trent litt på nedkjøringa til Glitterheim. Passe slakt og bredt til at det skal bli moro. 

Mørket senker seg over dalen og vi kan igjen nyte kvelden foran peisen etter en velfortjent middag.

Dag 4. På ski mot Veoli.
Det er ca 25 km kvistet rute til Veoli. Den som vil kan gå hele veien ut, mens bagasjen blir fraktet. Man kan bli plukket opp underveis, eller man kan sitte på hele veien ut. Du velger selv. Beltebilen går fra Glitterheim kl. 10.00, så de som ønsker å gå et stykke utover starter skituren kl. 09.00. Da får man ca to timer utover før man blir tatt igjen. Resten av følget tar beltebilen kl. 10.00 eller går hele veien ut. Avskjed tas etterhvert som deltakerne setter seg i beltebilen.

For dere som ønsker å gå hele veien ut, satser vi på å avslutte ca kl.15 på Veoli.
 

Med forbehold om endring i programmet!

Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Pris

DNT ung Oslo sitt arbeid er støttet av Oslo Kommune og Frifond.

Kr. 4850 ,- fra/til Veoli for voksne
Kr. 3747,- fra/til Veoli for ungdomer 12-15 år (husk å hukke av ungdomsrabatt ved bestillingen)
Ikke-medlemstillegg kr 1.000,-  Bli medlem i DNT

Turpakken inkluderer: Overnatting i sovesal (inkl dusj),  turledere, og alle måltider (frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag), med unntak av: første dag kun middag, siste dag kun frokost + niste/termos.

Maks antall deltakere: 12 (pluss to turledere) 

Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.

Passer turen for meg

Gradering av turen: lengde rød, terreng blå/rød
Vinterfjellet er vakkert, men lunefullt. Selv den enkleste skitur kan bli svært krevende med utfordrende skiføre og mye vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier. I fjellet går man utenom preparerte løyper og må være forberedt på å tråkke spor selv. Pakk sekken riktig og smart.

Overnatting

Deltakerne bor på sovesal inkl sengetøy.

Les mer om hytta her: Glitterheim

Matallergi: Gi beskjed ved påmelding!

Hvordan komme til/fra oppmøtested?

Med offentlig transport fra Oslo:
Det går ikke offtenlig transport fram til Veoli.  

Med egen bil fra Oslo:
Via Gudbrandsdalen til Sjoa. Opp til Randsverk og videre sørover til Veoli. Ca  10 min kjøring fra Randsverk.

Deltakerne må selv sørge for å komme fram til oppmøtested for turen på egenhånd. Hverken turleder, administrasjon eller bestyrere kan - av ulike årsaker - organisere samkjøring med privatbiler. Det er viktig at man sikrer seg en transportløsning før man melder seg på turen. 

Kart og ruteinformasjon 

Turkart Jotunheimen Øst 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken 

Utstyr

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste vinter .
Det er obligatorisk at alle deltakere på vinterturene må ha med sin egen sovepose, liggeunderlag, vindsekk/nødbivuakk og spade. Alle våre skiturer i fjellet krever fjellski og støvler. 
Skifeller og snøbriller (stormbriller) er svært nyttig utstyr på vinterturer.
Les mer om våre forslag angående skifeller og skismøring.

Du kan benytte lakenpose + putetrekk i sengene på de betjente hyttene. Sovepose kan ikke benyttes i sengene.

Utstyrsutlån

Skal du på tur og mangler utstyr? Det er mulig BUA kan hjelpe deg. Gå inn på www.bua.io og finn den BUA ordningen som er nærmest deg (i Oslo: BUA Bjørndal. BUA Klemetsrud, BUA Østensjø, BUA Bjerke, BUA Sagene og BUA FRIGO). Send en låneforespørsel på mail, eller ring å spør etter det utstyret du trenger. Fører det ikke frem send mail til post@bua.io.

Smitteverntiltak på turer og hytter

På hyttene vil det være oppslag for hvordan man oppfører seg på hytta. Våre turledere er godt informert om tiltakene og vil hjelpe dere å få en tur som ikke i hovedsak er preget av Covid 19 men av turopplevelsene i en romslig og sikker atmosfære.

Deltakerne bor sammen på 4-6-sengsrom.

Smittevernstiltakene kan leses i sin helhet her

Før påmelding

Husk å lese  "Viktig informasjon - fellestur vinter" 

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret på info@dntoslo.no 

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Turledere og rutene

Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.  Rutene mellom DNT-hyttene er i hovedsak kvistet av bestyrerne selv.

Har du spørsmål om turprogrammet, kart eller utstyr?

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret: info@dntoslo.no 

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.   

 

Vintertur i Jotunheimen - Glitterheim (12-15 år med foreldre)

1.386 moh, der ren snø ligger urørt, finner vi Glitterheim - DNT Oslo og Omegns ærverdige, betjente hytte i hjertet av Jotunheimen. Dager så langt inn i fjellet er eventyrlig og eksklusivt. ...