Tour de Dovre (19-30 år)

Fellestur

Fra dato
21. august kl. 08:00
Til dato
23. august
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Fellestur, Sykkeltur, Fjelltur, Sommer, Ungdom,
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, DNT ung Oslo
Turområde
Hardangervidda, Reinheimen, Skarvheimen (se kart)
Turkode
12806

I uminnelige tider har nordmenn slitt seg i senk over Dovrefjell – nå kan du sykle hele fjellheimen rundt og lade batteriene med vafler på setra.

Bli med DNT ung Oslo på to hjul gjennom tre nasjonalparker. Denne turen kalles ikke norges fineste sykkeltur på ingenting. Hele runden er ca. 130 kilometer og går for det meste på grusvei og noen partier på asfalt. Underveis får du med deg ikoniske fjell, idyllisk kulturlandskap og Norges vakreste seterdal. 

 

Program:

Dag 1: Dombås - Hjerkinn Fjellstue (932 moh)

Vi møtes klokka 07.45 foran avgangstavlen på Oslo sentralbanestasjon. Se etter turleder i rød turlederjakke. Vi tar toget sammen til Dombås hvor turen starter. Toget går klokka 08:02. NB! Vi tar forbehold om endrede rutetider. Besøk Vy.no. Deltakere må bestille togreise selv. For de som ikke kommer fra Oslo er det turstart fra Dombås stasjon klokka 12.00. 

Dagens etappe går fra Dombås til Hjerkinn Fjellstue. Sykkelturen fra Dombås til Hjerkinn blir gjerne kalt Nasjonalparkvegen over Dovrefjell. Fra Dombås og opp til fjellet er det cirka 300 stigning. På strekningen er det mange flotte plasser å raste.

Vel framme på Hjerkinn får vi servert en velfortjent middag, og turlederne vil ta en prat om morgendagens turplaner.

 

Dag 2: Hjerkinn - Grimsdalshytta (997 moh), 54 km

Idag slår vi to etapper sammen i en og skal sykle fra Hjerkinn via Folldal til Grimsdalshytta. Veien går blant annet langs en av Norges vakreste seterdaler, og er vi heldige med været, ser vi rekken av 2000-meters toppene i Rondane. Når vi ankommer Grimsdalshytta blir vi tatt hjertlig imot av bestyrere Sonja og Rune som fikser en digg 3-retters til gruppa.

 

Dag 3: Grimsdalshytta - Dombås (659 moh), 42 km

Også idag slår vi sammen to etapper for å komme oss tilbake til startpunktet. Fra Grimsdalshytta fortsetter grusveien flatt innover Grimsdalen og langs elva Grimsa. Vi passerer flotte setergrender og etter hvert møter vi en bratt motbakke, som tar oss opp på fjellplatået. Etter noen kilometer rett frem mot Dovre, går det bratt nedover på en ikke helt strøken vei, så her må vi passe godt på. Vi kommer nesten ned i dalbunnen, passerer over Tofte Bru og bakken opp Øverbygdsvegen langs dalsiden. Etter å ha krysset jernbanelinja tar vi gang- og sykkelveien opp til Dombås sentrum.

 

Vi leverer fra oss syklene til Dovrefjell Adventures og venter på toget. Vi tar sikte på toget som går klokka 15.59 fra Dombås stasjon.

NB! Deltakere må bestille togreise selv. Vær obs på endringer i rutetabellen.

Vi tar forbehold om at det kan bli endringer i programmet!
 

Generell informasjon:

Pris:

Kr. 1500,-. 
Ikke-medlemstillegg kroner 400,-. Bli medlem i DNT

Turpakken inkluderer: Prisen inkluderer fullpensjon (middag, frokost, lunsj og overnatting) på Hjerkinn Fjellstue og Grimsdalshytta, samt sykkelleie og turlederkostnader.

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Maks antall deltakere: 8 (pluss 2 turledere)

Annet:

Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.

Gradering av turen: lengde rød/terreng rød
Denne turen krever at du har noe erfaring med fjelltur og sykkeltur fra tidligere. Du må også være i normalt god form. Høstfjellet er vakkert, men  selv den enkleste turen kan bli krevende med utfordrende vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier.  Pakk sekken riktig og smart.

Hele denne turen er selvforsynt gjennom de hyttene vi besøker. Det kan uansett være lurt å ha litt snacks i form av nøtter eller sjokolade i sekken. Vann er også noe som må huskes på hele tiden mens man er på tur. En drikkesekk i sekken eller en vannflaske lett tilgjengelig må være med. 

Utstyr:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer

NB! Det er ikke lenger tillatt å benytte sovepose i sengene på DNT Oslo og Omegn sine betjente hytter. Lakenpose kan benyttes, evt. leie sengetøy

Skal du på tur og mangler utstyr? Det er mulig BUA kan hjelpe deg. Gå inn på www.bua.io og finn den BUA ordningen som er nærmest deg (i Oslo: BUA Bjørndal. BUA Klemetsrud, BUA Østensjø, BUA Bjerke, BUA Sagene og BUA FRIGO). Send en låneforespørsel på mail, eller ring å spør etter det utstyret du trenger. Fører det ikke frem send mail til post@bua.io.

Kart og ruteinformasjon

Turkart Rondane 1:100 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken 

Les mer om hyttene her: 

Hjerkinn 
Grimsdalshytta

Viktig informasjon om fellesturer sommer:
Før du melder deg på en tur les: viktig informasjon fellesturer sommer

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
 Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret: info@dntoslo.no 

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.

Turledere:
Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.

 

Tour de Dovre (19-30 år)

I uminnelige tider har nordmenn slitt seg i senk over Dovrefjell – nå kan du sykle hele fjellheimen rundt og lade batteriene med vafler på setra. Bli med DNT ung ...

Kontaktinformasjon: