Avlyst Hyttetur i Skarvheimen og Aurlandsdalen (19-30 år)

Fellestur

Fra dato
21. august kl. 08:00
Til dato
23. august
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Fellestur, Fottur, Fjelltur, Sommer, Ungdom
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, DNT ung Oslo , Aurlandsdalen Turisthytte , Geiterygghytta
Turområde
Hardangervidda, Skarvheimen (se kart)
Turkode
12805
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst.

Denne hytteturen kombinerer det storslåtte fjellområdet som heter Skarvheimen med dalen som noen omtaler som Norges ”Grand Canyon”, Aurlandsdalen. Aurlandsdalen kan ta pusten fra deg, med den ekstreme villheten i elva som graver seg frem gjennom landskapet, og de stupbratte fjellene som kaster seg loddrett ned i dype elvegjel.

Program:

Dag 1: Ankomst Geiterygghytta (1.228 moh), 16 km

Vi møtes klokka 08:00 foran avgangstavlen på Oslo sentralbanestasjon. Se etter turleder i rød turlederjakke. Vi tar toget sammen til Finse hvor turen starter. Toget går klokka 08:25. For de som ikke kommer fra Oslo er det turstart fra Finse klokka 12:30. Fra Finse går vi direkte til Geiterygghytta, en tur på omtrent 16 km.

Vel framme får vi servert en velfortjent middag, og turlederne vil ta en prat om morgendagens turplaner.

NB! Deltakere må bestille togreise selv.

Dag 2: Geiterygghytta til Aurlandsdalen turisthytte (819 moh), 22 km/ ca 6-7 timer

Den lengste etappen går fra Geiterygghytta til Aurlandsdalen turisthytte (tidligere Østerbø). Denne turen er lang, og vi vil satse på å stå opp tidlig og spise en god frokost før vi kommer oss av gårde. Vi vil spise lunsjen vår ute, og vil være på tur det meste av dagen. Vel framme på Aurlandsdalen turisthytte får vi servert god middag, og etter middag vil det sannsynligvis bli tid til brettspill, hyttekos og kanskje også en quiz.

Dag 3: Aurlandsdalen turisthytte til Vassbygdi (50 moh), ca 17 km/ 6 timer

Den klassiske fotturen fra Aurlandsdalen turisthytte Østerbø til Vassbygdi er viden kjent. Vi starter dagen med en tidlig frokost og lager lunsjniste før vi beveger oss nedover Aurlandsdalens ville og vakre natur, forbi nedlagte gårder og historisk naturlandskap. Planen er å velge å gå om Bjørnestigen, som er en veldig bratt nedstigning, men som regnes en perle i dalen og byr på en helt fantastisk utsikt! 

Fra Vassbygdi tar vi buss til Flåm stasjon. Avreise fra Vassbygdi er kl 16:40. Den 20 km lange togturen fra Flåm til Myrdal regnes som en av Norges vakreste togstrekninger. Tog fra Flåm til Oslo går 17:25. Vi vil derfor ankomme Oslo sent søndags kveld.

NB! Deltakere må bestille togreise selv.

Vi tar forbehold om at det kan bli endringer i programmet!
 

Generell informasjon:

Pris:

Kr. 1.200,-. 
Ikke-medlemstillegg kroner 400,-. Bli medlem i DNT

Turpakken inkluderer: Prisen inkluderer fullpensjon (middag, frokost, lunsj og overnatting) på Geiterygghytta og Aurlandsdalen Turisthytte, samt turlederkostnader.

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Maks antall deltakere: 10 (pluss 2 turledere)

Annet:
Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.

Gradering av turen: lengde rød/terreng rød
Sommerfjellet er vakkert, men  selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier.  Pakk sekken riktig og smart.

Utstyr:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer

NB! Det er ikke lenger tillatt å benytte sovepose i sengene på DNT Oslo og Omegn sine betjente hytter. Lakenpose kan benyttes, evt. leie sengetøy

Skal du på tur og mangler utstyr? Det er mulig BUA kan hjelpe deg. Gå inn på www.bua.io og finn den BUA ordningen som er nærmest deg (i Oslo: BUA Bjørndal. BUA Klemetsrud, BUA Østensjø, BUA Bjerke, BUA Sagene og BUA FRIGO). Send en låneforespørsel på mail, eller ring å spør etter det utstyret du trenger. Fører det ikke frem send mail til post@bua.io.

Kart og ruteinformasjon

Turkart Skarvheimen-Aurlandsdalen 1:50 000. Eller turkart Aurlandsdalen 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken 

Les mer om hyttene her: 
Geiterygghytta
Aurlandsdalen turisthytte 

Selvbetjeningshytter: Hytta er utstyr er utstyrt med alt du trenger av kopper, kar, mat, ved og gass (ikke ferskmat). Her lager gjestene mat i fellesskap. Utvalget for glutenallergikere, vegetarianere og andre dietter er begrenset.

Viktig informasjon om fellesturer sommer:
Før du melder deg på en tur les: viktig informasjon fellesturer sommer

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
 Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret: info@dntoslo.no 

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.

Turledere:
Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.

Hyttetur i Skarvheimen og Aurlandsdalen (19-30 år)

Denne hytteturen kombinerer det storslåtte fjellområdet som heter Skarvheimen med dalen som noen omtaler som Norges ”Grand Canyon”, Aurlandsdalen. Aurlandsdalen kan ta pusten fra deg, med den ekstreme villheten i ...

Kontaktinformasjon: