Avlyst DNT ung SAGA Ringebufjellet (19-30 år)

Fellestur

Fra dato
2. april 2020 kl. 09:15
Til dato
5. april 2020 kl. 20:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Fellestur, Skitur, Fjelltur, Sommer, Ungdom, Ringebufjellet, Fjellskitur
Arrangører
DNT ung Oslo, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Lillehammer-Rondane (se kart)
Turkode
12551
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. Årsak: koronavirus

Vil du skape din egen SAGA? Dette er muligheten til å bli med DNT ung på en klassisk langtur fra hytte-til hytte gjennom vakkert høyfjellsterreng over Ringebufjellet.

PROGRAM

Turen begynner med Rondane i det fjerne, men fjellene blir nærmere og mer virkelige i løpet av dagene som går. Store deler av turen består av lettgått høyfjellsterreng med noen ekstra høydemeter de siste dagene. Ivrer du etter den klassiske hytte-til-hytteturen hvor du kan legge hverdagen bak deg er dette turen for deg!

Dag 1: Oslo S - Ringbeu stasjon - Friisvegen turistsenter - Skitur til Jammerdalsbu (1139 moh) 7 km/ 1,5 time
Vi møtes i avgangshallen på Oslo S klokka 09:15. Se etter turleder i rød turlederjakke. Vi tar toget kl 09:34 til Ringebu stasjon, hvor vi hopper på en maxitaxi som tar oss opp Friisvegen til Friisvegen turistsenter, slik at vi kommer oss opp på fjellet. Du kan også møte opp direkte på Ringebu stasjon når toget fra Oslo kommer klokka 12:41. Togbillettene kjøper du selv på VY sine nettsider. Vi anbefaler å kjøpe billett til toget som går klokken 09:34 fra Oslo S. 

Første del av turen går på ski fra Friisvegen turistsenter til den selvbetjente DNT hytta Jammerdalsbu hvor vi skal overnatte første natten. Vel fremme på hytta steller vi i stand en felles middag med mat som turlederne har kjøpt inn. Etter mat tar vi en gjennomgang av turen vi har foran oss, og blir litt bedre kjent utover kvelden.

Dag 2 - Jammerdalsbu - Veslefjellbua (1 100 moh, selvbetj.), ca 18km/5-6t
I dag har vi en fin skietappe i vente. Turen går nordover i flott høyfjellsterreng til den splitter nye selvbetjente DNT hytta Veslefjellbua. På hytta fyrer vi i peisen og lager vi felles middag med det vi finner på proviantlageret.

Dag 3: Veslefjellbua - Eldåbu (1 005 moh, selvbetj.), ca 18km/6-7t
I dag skal vi så vidt snike oss nedom tregrensa og til den selvbetjente DNT hytta Eldåbu. For å komme dit har vi fem fine timer i lettgått fjellski -og høyfjellsterreng foran oss. Vi lager felles middag med det vi finner på proviantlageret, og kanskje blir det dessert også?

Dag 4: Eldåbu til Venabu 
Turens siste dag står for tur, med Venabu Høyfjellshotell som mål. For å komme dit går vi et stykke tilbake på den ruta vi fulgte dagen i forveien, før vi vender skiene sørover. Fra Venabu skal vi ta en minibuss som tar oss tilbake til Ringebu stasjon. Vel fremme på togstasjonen sitter vi i solveggen og lufter sure tær, hviler såre skuldre og ser tilbake på en langhelg med gode minner som forhåpentligvis vil varme i lang tid fremover! Toget går sørover mot Oslo klokken 17:10, og vi vil være tilbake i byen i 20-tiden.

Med forbehold om endring i programmet!

Generell informasjon:

DNT ung Oslo sitt arbeid er støttet av Oslo Kommune og Frifond.

Pris
Kr. 2000,- 
Ikke-medlemstillegg kr. 400,- Bli medlem i DNT.

Maks antall deltagere på denne turen: 8

Turpakken inkluderer: Prisen inkluderer kost og losji på Jammerdalsbu, Gråhøgdbu og Eldåbu, transportkostnader til minibuss, samt turlederkostnader. Prisen inkluderer ikke transport med toget. Billetter til toget må deltakere bestille selv, og det anbefales å bestille på nett før avreise.

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Annet:
Denne turen krever at du har noe erfaring med fjelltur fra tidligere. Du må også være i normalt god form.

Vi benytter oss av proviantlagerene på hyttene vi besøker. Det kan likevel være lurt å ha litt ekstra snacks, nøtter og sjokolade lett tilgjengelig i sekken. En drikkeflaske eller drikkesekk med vann er også viktig å ha med. En liten ekstra matpakke eller litt penger til niste på toget er en fordel.

Skal du på tur og mangler utstyr? Det er mulig BUA kan hjelpe deg. Gå inn på www.bua.io og finn den BUA ordningen som er nærmest deg (i Oslo: BUA Bjørndal. BUA Klemetsrud, BUA Østensjø, BUA Bjerke, BUA Sagene og BUA FRIGO). Send en låneforespørsel på mail, eller ring å spør etter det utstyret du trenger. Fører det ikke frem send mail til post@bua.io.

Utstyr:
Deltakere må ha med seg fjellski, staver og skisko på denne turen. På en slik tur som dette trenger man ikke større sekk enn 40-50 liter med tanke på at all mat ordnes på hyttene, og man kun trenger lakenpose til overnatting. Sekken bør ikke veie mer enn maks 8 kg. Veier den mer, har du med for mye klær og utstyr. 

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til våre pakkelister. Se også DNTs filmer med tips om hvordan pakke sekk vinter og hvordan kle seg på tur vinter.

Kart og ruteinformasjon:
Turkart Ringebufjellet og Rondane Sør, begge 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan om ønskelig kjøpes i vårt Tursenter eller i vår nettbutikk.

Les mer om hyttene her: 
Jammerdalsbu
Veslefjellbua
Eldåbu

Viktig informasjon om fellesturer vinter:
Før du melder deg på en tur les: "Viktig informasjon - fellestur vinter" .

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.

DNT ung SAGA Ringebufjellet (19-30 år)

Vil du skape din egen SAGA? Dette er muligheten til å bli med DNT ung på en klassisk langtur fra hytte-til hytte gjennom vakkert høyfjellsterreng over Ringebufjellet. PROGRAM Turen begynner med Rondane i det fjerne, ...

Kontaktinformasjon: