Avlyst Nordmarka på langs (19-30 år)

Fellestur

Fra dato
21. mars kl. 08:30
Til dato
22. mars kl. 16:00
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Fellestur, Skitur, Hyttetur, Ungdom, Marka
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, DNT ung Oslo
Turområde
Nordmarka, Krokskogen og Romeriksåsene, Oslomarka (se kart)
Turkode
12598
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. Årsak: Koronavirus.

En perle av en skitur som tar oss gjennom Nordmarka sine dype skoger og over fredelige vann, før vi returnerer tilbake til sivilisasjonen i Oslo. Blir du med?

PROGRAM

Dette er en todagers-tur hvor vi gjennomfører klassikeren Nordmarka på langs. Totalt 45 km på ski, men med en god pause som inkluderer en overnatting. Vi tar toget til Grua på lørdag morgen og går på ski til DNTs ubetjente markahytte Katnosdammen. Den gamle damvokterboligen er et fint utgangspunkt for ulike løyper tilbake til Oslo. På søndagen vil vi ha skiløypene helt for oss selv på formiddagen. Dette er en fin tur for å bli bedre kjent i Nordmarka.

Dag 1: Oslo S - Grua til Katnosdammen
Oppmøte i avgangshallen på Oslo S klokka 08:30. Se etter turledere i rød turlederjakke. Vi tar Gjøvikbanen til Grua klokka 09:02. Husk å kjøpe togbillett! Vi setter på oss skiene og går forbi Svartbekken parkeringsplass, videre mot Rajebråtehytta, over Gjerdingen og til Katnosdammen. Denne etappen er cirka 19 km, men vi har hele dagen og tar oss god tid. Det blir en ordentlig lunsjpause underveis, så husk matpakke. Serveringshytta Sandvikshytta ved Katnosa selger litt snacks og brus, så det kan være lurt å ta med kontanter. Vel framme på Katnosdammen, i den stilige damvokterboligen fra 1885, lager vi en deilig felles middag og har det sosialt sammen utover kvelden.

Dag 2: Katnosdammen til Sognsvann
Turlederne har kjøpt inn mat til en deilig frokost og vi får fylt på energilagrene før turen fortsetter. Mesteparten av stigningen er allerede unnagjort, men litt stigning blir det fortsatt.

Turen går fra Katnosdammen ned til Sandungen gård. Da passerer vi stien opp til Kjerkeberget som er Oslos høyeste og nordligste punkt på 629 m.o.h. Vi går videre over vannene store Sandungen og Hakkloa til Kikut, en fin plass for en lengre lunsj etter 11km. Husk egen matpakke hjemmefra! Tips: På Kikut serveres ferske bakevarer og varm kakao.

Fra Kikut finnes det mange ruter til Oslo, men denne gangen planlegger vi å gå via Ullevålseter til Sognsvann hvor turen avsluttes. Kollektivreisen må deltakere dekke selv. Ruta fra Kikut kan diskuteres litt på hytta kvelden før, da vi vet bedre hvordan været og skiføret er.

Med forbehold om endring i programmet!

Generell informasjon

DNT ung Oslo sitt arbeid er støttet av Oslo Kommune og Frifond.

Pris:
Kr. 200,-
Ikke-medlemstillegg kr. 400,- Bli medlem i DNT

Maks antall deltagere på denne turen: 8

Turpakken inkluderer: leie av hytte, turlederkostnader, middagsmaten lørdag og frokost søndag. Prisen inkluderer ikke transport.

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Annet:
Dette er en enkel hyttetur som tilsier at vi kan gå med lette sekker 8-12 kilo (30-50 liter sekk) da vi sover på hytte. Dette avhenger selvfølgelig av hvor mye komfort man vil ha på hytta kontra i løypa.

Turledere kjøper inn til felles middag lørdag og frokost søndag, så det er viktig at alle deltakere har litt ekstra plass i sekken til maten når vi møtes på Oslo S. Deltakere trenger kun å handle lunsj begge dager og litt snacks.

Det kan være lurt å ha litt snacks, nøtter og sjokolade lett tilgjengelig i sekken. Og vann! Det er viktig å få i seg nok vann selv om det er kaldt ute.

NB! Husk egen skismøring

Skal du på tur og mangler utstyr? Det er mulig BUA kan hjelpe deg. Gå inn på www.bua.io og finn den BUA ordningen som er nærmest deg (i Oslo: BUA Bjørndal. BUA Klemetsrud, BUA Østensjø, BUA Bjerke, BUA Sagene og BUA FRIGO). Send en låneforespørsel på mail, eller ring å spør etter det utstyret du trenger. Fører det ikke frem send mail til post@bua.io.

Kart og ruteinformasjon: 
Turkart Oslo Nordmarka-vinter 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan om ønskelig kjøpes i vårt Tursenter eller i vår nettbutikk.

Les mer om hytta her: 
Katnosdammen 

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.

 

DNT ung Oslos turer er støttet av Oslo Kommune og Frifond

Nordmarka på langs (19-30 år)

En perle av en skitur som tar oss gjennom Nordmarka sine dype skoger og over fredelige vann, før vi returnerer tilbake til sivilisasjonen i Oslo. Blir du med? PROGRAM Dette er ...

Kontaktinformasjon: