Avlyst Toppturhelg på Hallingskeid (19-30 år)

Fellestur

Fra dato
20. mars kl. 12:00
Til dato
22. mars kl. 19:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Fellestur, Skitur, Topptur, Hyttetur, Vinter, Ungdom
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, DNT ung Oslo
Turområde
Hardangervidda, Jotunheimen, Skarvheimen (se kart)
Turkode
12605
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. Årsak: Koronavirus.

En helg for deg som ønsker å lære og praktisere mer om hvordan man kan gjennomføre trygge toppturer i fjellet. Gjør deg klar for en helg med fin skikjøring med god mat og selskap i flott høyfjellsterreng.

Denne turen passer for deg som har det nødvendige utstyret, men ikke så mye erfaring med toppturer fra før. Mulighetene er gode for å gå trygge og enkle toppturer som kan gi god læring i denne aktiviteten. Aktuelt utstyr på beina er randonneeski, telemark, eller splitboard.

PROGRAM

Dag 1: Oslo S til Hallingskeid
Vi møtes på DNTs selvbetjente hytte Hallingskeid klokka 16:45. Hytta ligger kun et steinkast unna togstoppet. Deltakere ordner transport til turstart selv. Vi anbefaler å resevere plass med toget fra Oslo kl. 12:03 som er fremme på Hallingskeid 16:32. Se etter turleder i rød turlederjakke. På kvelden tar gruppen en prat over middagsbordet om hva vi skal gjøre neste dag, samt mulige turmål for dagen.

Dag 2: Turdag
Vi kommer oss tidlig opp, spiser frokost og kommer oss ut på tur. Vi har flere bra topper å velge mellom. Vi ser an vær og føreforhold, og plukker den turen som passer best for gruppen. Det er viktig å tenke på hvor snøen ligger, hvordan den har transportert seg, hvilken vei det blåser og hvor kaldt det er. Alle faktorer er viktige i forståelsen av og vurderingen av skredfare og da hvor det er trygt å stå på ski. Vi er ute hele dagen, og kommer tilbake til en sykt god middag som vi lager selv.

Dag 3: Turdag og hjemreise
Er vi ivrige kan det bli tid til en liten tur også idag dersom gruppen står tidlig opp. Klokka 14:20 går toget tilbake til Oslo fra Hallingskeid. Om det blir tur eller ikke kan turlederne og gruppen avgjøre helt selv.

Vi satser på at dette blir en fantastisk helg med spektakulær utsikt, godt vær, mye snø og god stemning.

Med forbehold om endring i programmet!

Generell informasjon:

DNT ung Oslo sitt arbeid er støttet av Oslo Kommune og Frifond.

Pris:
Kr. 1200,-
Ikke-medlemstillegg kr. 400,- Bli medlem i DNT.

Maks antall deltakere på turen: 9 + 3 turledere (oppdatert per 05.03.2020)

Turpakken inkluderer: kost og losji på Hallingskeid og turlederkostnader. Leie av skredutstyr (sender/mottaker, søkestang og spade) kroner 300,- (må plukkes ved bestilling). Prisen inkluderer ikke transport. Billetter til toget må deltakere bestille selv, og det anbefales å bestille på nett før avreise.

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Annet:
DNT stiller med mat gjennom selvbetjeningslageret på Hallingskeid. Dersom du ønsker egen mat kan dette kjøpes inn separat gjennom egen avtale med turleder.

Alle deltakere vil motta et deltakerbrev fra hovedturleder minst en uke før turstart med siste informasjon og tips til utstyr og pakking.

NB: Deltakere kan nektes å bli med på tur av turleder dersom det vurderes at deltaker ikke er godt nok utstyrt.

Utstyr:
En toppturhelg setter en del krav til utstyr. Man må ha egne randonneeski/telemarkski/splitboard, støvler, staver og feller, samt briller og hjelm. I tillegg må man ha sikkerhetsutstyr i form av spade, søkestang og skredsøker (sender/mottaker). Skredsøkeren bør ha fullest mulig batterikapasitet, være sjekket at fungerer på forhånd, og hver enkelt må være trygg på hvordan man bruker den. Egnede klær til topptur er også nødvendig. En god vindtett og vanntett jakke og bukse, hansker og varme klær. En god dagstursekk/topptursekk på 30-40 liter, og til sammen bør den helst ikke veie mer enn cirka 8-10 kg på tur. Veier den mer enn dette, har du rett og slett tatt med deg for mye utstyr. Annet snacks som nøtter, sjokolade og kjeks kan være godt å ha i sekken til turen opp og ned. En vannflaske lett tilgjengelig er også å anbefale.

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til våre pakkelister. Se også DNTs filmer med tips om hvordan pakke sekk vinter og hvordan kle seg på tur vinter.

Skal du på tur og mangler utstyr? Det er mulig BUA kan hjelpe deg. Gå inn på www.bua.io og finn den BUA ordningen som er nærmest deg (i Oslo: BUA Bjørndal. BUA Klemetsrud, BUA Østensjø, BUA Bjerke, BUA Sagene og BUA FRIGO). Send en låneforespørsel på mail, eller ring å spør etter det utstyret du trenger. Fører det ikke frem send mail til post@bua.io.

Kart og ruteinformasjon:
Turkart Aurlandsdalen 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan om ønskelig kjøpes i vårt Tursenter eller i vår nettbutikk.

Les mer om hytta her: 
Hallingskeid

Viktig informasjon om fellesturer vinter:
Før du melder deg på en tur les: "Viktig informasjon - fellestur vinter" .

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.

Toppturhelg på Hallingskeid (19-30 år)

En helg for deg som ønsker å lære og praktisere mer om hvordan man kan gjennomføre trygge toppturer i fjellet. Gjør deg klar for en helg med fin skikjøring med god ...

Kontaktinformasjon: