Avlyst Toppturhelg på Skarvheim (19-30 år)

Fellestur

Fra dato
13. mars kl. 15:15
Til dato
15. mars kl. 19:05
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Fellestur, Skitur, Topptur, Hyttetur, Vinter, Ungdom
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, DNT ung Oslo
Turområde
Jotunheimen, Skarvheimen (se kart)
Turkode
12547
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst.

En helg for deg som ønsker å lære og praktisere mer om hvordan man kan gjennomføre trygge toppturer i fjellet, godt blandet med god mat, selskap og en av DNT Oslo sine mest tilgjengelige hytter.

Denne turen passer for deg som har det nødvendige utstyret, men ikke så mye erfaring med toppturer fra før. Mulighetene er gode for å gå trygge og enkle toppturer som kan gi god læring i denne aktiviteten. Aktuelt utstyr på beina er randonneeski, telemark, eller splitboard.

PROGRAM

Dag 1: Oslo Bussterminal til Skarvheim
Vi møtes på DNTs selvbetjente hytte Skarvheim  ca. klokka 20:15. Deltakere ordner transport til turstart selv, enten dette er ved hjelp av bil (vi prøver å organisere samkjøring) eller med buss VY170 Sogn og Fjordane ekspressen fra Oslo Bussterminal kl 14:35 til Breistøl, ankomst ca. 20.05 (Breistøl ligger mellom stoppestedene Bjøberg og Borlaug vegkryss).  Dersom ikke annen informasjon blir gitt i deltakerbrevet som sendes senest en uke før turstart, så vil Turlederne ta bussen. Se etter turleder i rød turlederjakke. Når vi alle er samlet og vel framme på Skarvheim, tar vi en prat over middagsbordet om hva vi skal gjøre dagen etter, før vi går til køys. 

Dag 2: Turdag
Vi kommer oss tidlig opp, spiser frokost og kommer oss ut på tur. Vi har flere bra topper å velge mellom. Vi ser an vær og føreforhold, og plukker den turen som passer best for gruppen. Det er viktig å tenke på hvor snøen ligger, hvordan den har transportert seg, hvilken vei det blåser og hvor kaldt det er. Alle faktorer er viktige i forståelsen av og vurderingen av skredfare og da hvor det er trygt å stå på ski. Vi er ute hele dagen, og kommer tilbake til en sykt god middag som vi lager selv.

Dag 3: Turdag og hjemreise
Er vi ivrige kan det bli tid til en liten tur også idag dersom gruppen står tidlig opp. Klokka 16:07 går buss VY170 Sogn og Fjordane ekspressen fra Breistøl busstopp like ved hytta, ankomst Oslo Bussterminal kl. 20.50. Om det blir tur eller ikke denne dagen kan turlederne og gruppen avgjøre helt selv.

Vi satser på at dette blir en fantastisk helg med spektakulær utsikt, godt vær, mye snø og god stemning.

Med forbehold om endring i programmet!

Generell informasjon:

DNT ung Oslo sitt arbeid er støttet av Oslo Kommune og Frifond.

Pris:
Kr. 1200,-
Ikke-medlemstillegg kroner 400,- Bli medlem i DNT.

Maks antall deltagere på denne turen: 6

Turpakken inkluderer: kost og losji på Skarvheim og turlederkostnader. Leie av skredutstyr (sender/mottaker, søkestang og spade) kroner 300,- (må plukkes ved bestilling).

NB: Billetter til bussreisen må deltakere bestille selv, og det anbefales å bestille på nett før avreise.

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Annet:
DNT stiller med mat gjennom selvbetjeningslageret på Skarvheim. Dersom du ønsker egen mat kan dette kjøpes inn separat gjennom egen avtale med turleder.

Alle deltakere vil motta et deltakerbrev fra hovedturleder minst en uke før turstart med siste informasjon og tips til utstyr og pakking.

NB: Deltakere kan nektes å bli med på tur av turleder dersom det vurderes at deltaker ikke er godt nok utstyrt.

Utstyr:
En toppturhelg setter en del krav til utstyr. Man må ha egne randonneeski/telemarkski/splitboard, støvler, staver og feller, samt briller og hjelm. I tillegg må man ha sikkerhetsutstyr i form av spade, søkestang og skredsøker (sender/mottaker). Skredsøkeren bør ha fullest mulig batterikapasitet, være sjekket at fungerer på forhånd, og hver enkelt må være trygg på hvordan man bruker den. Egnede klær til topptur er også nødvendig. En god vindtett og vanntett jakke og bukse, hansker og varme klær. En god dagstursekk/topptursekk på 30-40 liter, og til sammen bør den helst ikke veie mer enn cirka 8-10 kg på tur. Veier den mer enn dette, har du rett og slett tatt med deg for mye utstyr. Annet snacks som nøtter, sjokolade og kjeks kan være godt å ha i sekken til turen opp og ned. En vannflaske lett tilgjengelig er også å anbefale.

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til våre pakkelister. Se også DNTs filmer med tips om hvordan pakke sekk vinter og hvordan kle seg på tur vinter.

Skal du på tur og mangler utstyr? Det er mulig BUA kan hjelpe deg. Gå inn på www.bua.io og finn den BUA ordningen som er nærmest deg (i Oslo: BUA Bjørndal. BUA Klemetsrud, BUA Østensjø, BUA Bjerke, BUA Sagene og BUA FRIGO). Send en låneforespørsel på mail, eller ring å spør etter det utstyret du trenger. Fører det ikke frem send mail til post@bua.io.

Kart og ruteinformasjon:
Turkart Hemsedalsfjella Nord 1:50 000 eller TOPO-3000 Hemsedal 1:5 0000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan om ønskelig kjøpes i vårt Tursenter eller i vår nettbutikk.

Les mer om hytta her: 
Skarvheim

Viktig informasjon om fellesturer vinter:
Før du melder deg på en tur les: "Viktig informasjon - fellestur vinter" .

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.

Toppturhelg på Skarvheim (19-30 år)

En helg for deg som ønsker å lære og praktisere mer om hvordan man kan gjennomføre trygge toppturer i fjellet, godt blandet med god mat, selskap og en av DNT ...

Kontaktinformasjon: