Vintertelting for nybegynnere (19-30 år)

Fellestur

Fra dato
6. mars kl. 15:00
Til dato
8. mars kl. 19:30
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Fellestur, Skitur, Telt, Hardangervidda, Ungdom,
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, DNT ung Oslo , Finsehytta
Turområde
Hardangervidda (se kart)
Turkode
12545
Dette arrangementet er over!

Har du lyst til å se hva vinterteltlivet har å by på, men ikke vil dra alene? Har du ikke sovet ute på vinteren før? På denne turen blir det fokus på å lære hva vintertelting på fjellet innebærer og mulighet for å prøve og feile i trygge omgivelser.

Har du lyst til å få en liten innføring i hvordan man graver en levegg, hvordan man holder seg varm eller bruk av primus på vinteren? Hvor får man drikkevann fra når alt er frosset? Hvordan holder man varmen når det er kaldt ute? Visste du for eksempel at man kan bruke to soveposer utenpå hverandre eller ha en varmeflaske i soveposen for å ikke fryse om natten? Bli med DNT ung på en lærerik tur til Finse!

PROGRAM

Dag 1: Oslo S til Finse
Vi møtes på Oslo S klokka 15:00. Se etter turleder i rød jakke. Vi tar toget fra Oslo S klokka 15:43 til Finse, og er fremme omkring 20:00.  Det er også mulig å møte direkte på Finsehytta klokka 20:00. Vi sover inne i natt. Det blir god mat på Finsehytta, en gjennomgang av neste dag og litt sosialt før vi får oss en god nattesøvn.

Dag 2: Turdag og overnatting i telt
Vi spiser frokost på Finse før vi tar på oss fjellskia og legger ut på tur. Vi tar med pulk, så det blir anledning for å prøve det. Vi går en rundtur basert på gruppas ønsker og etter hva været tillater. På vei tilbake til Finse beveger vi oss et stykke bort fra kvistet løype. Hensikten er å bruke god tid dele erfaringer om vintertur og telting ute på vinterstid. Vi bruker god tid på å finne en fin teltplass, grave levegg, slå opp teltene, lage god middag og kose oss sammen på kvelden.

Dag 3: Turdag og hjemreise
Etter en god natt i telt lager vi frokost, pakker sammen campen og går den siste biten tilbake til Finse. Toget hjem går klokka 14:34. Eventuelt kan man ta 18:20 toget tilbake til Oslo dersom man vil bruke mer tid i området rundt Finse på egenhånd. 

Med forbehold om endring i programmet!

Generell informasjon:

DNT ung Oslo sitt arbeid er støttet av Oslo Kommune og Frifond.

Pris
Kroner 750,-
Ikke-medlemstillegg kr. 400,- Bli medlem i DNT.

Maks antall deltagere på denne turen: 10

Turpakken inkluderer: fullpensjon (frokost, niste, middag og overnatting) på Finse, middag til teltovernatting, samt turlederkostnader. Prisen inkluderer ikke transport. Billetter til toget må deltakere bestille selv, og det anbefales å bestille på nett før avreise.

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Annet:
Middag for lørdag til teltcampen kjøper turlederne inn. Deltakere må ha med mat til frokost og lunsj på søndag, samt ønskelig niste på toget. Annet snacks som nøtter, sjokolade og kjeks kan være godt å ha i sekken til turene. En vannflaske lett tilgjengelig er også å anbefale.

Deltakere kan nektes å bli med på tur av turleder dersom det vurderes at deltaker ikke er godt nok utstyrt.

Skal du på tur og mangler utstyr? Det er mulig BUA kan hjelpe deg. Gå inn på www.bua.io og finn den BUA ordningen som er nærmest deg (i Oslo: BUA Bjørndal. BUA Klemetsrud, BUA Østensjø, BUA Bjerke, BUA Sagene og BUA FRIGO). Send en låneforespørsel på mail, eller ring å spør etter det utstyret du trenger. Fører det ikke frem send mail til post@bua.io.

Alle deltakere vil motta et deltakerbrev fra hovedturleder minst en uke før turstart med siste informasjon og tips til utstyr og pakking.

Utstyr: 
Fjellski med gode støvler og staver med trinse er anbefalt på denne turen. Langrenn eller markaski uten stålkanter anbefales ikke. Deltakere må ha varm sovepose, godt liggeunderlag, termos og varme klær til å kunne sove ute.

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til våre pakkelister. Se også DNTs filmer med tips om hvordan pakke sekk vinter og hvordan kle seg på tur vinter.

MERK: Fra og med vinteren 2019/2020 kan ikke sovepose benyttes i sengene på DNT Oslo og Omegns betjente hytter. Benytt lakenpose/sengetøy.

Kart og ruteinformasjon:
Turkart Finse 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan om ønskelig kjøpes i vårt Tursenter eller i vår nettbutikk.

Les mer om hytta her: 
Finsehytta

Viktig informasjon om fellesturer vinter:
Før du melder deg på en tur les: "Viktig informasjon - fellestur vinter" .

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.

Vintertelting for nybegynnere (19-30 år)

Har du lyst til å se hva vinterteltlivet har å by på, men ikke vil dra alene? Har du ikke sovet ute på vinteren før? På denne turen blir det fokus ...

Kontaktinformasjon: