Fra Femundsmarka til söta bror (19-30 år) - AVLYST

Fellestur

Fra dato
19. februar kl. 16:00
Til dato
23. februar kl. 21:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Fellestur, Skitur, Ungdom, Femundsmarka, Fjellski
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, DNT ung Oslo
Turområde
Femundsmarka (se kart)
Turkode
12585
Dette arrangementet er over!

TUREN ER DESSVERRE AVLYST. På denne turen får du oppleve Femundsmarka på sitt aller beste, fra den kjente øst-siden av Femunden, og den noe mindre bevandrede svenske delen av dette fantastiske naturområdet. Turen går over en langhelg, og du vil få oppleve 5 forskjellige hytter, 4 fylker og to land!

PROGRAM

Turen går gjennom skog og mark, og det er et krav at du har fjellski og erfaring med langtur på ski for å melde deg på. Vi håper på å finne scooterspor å gå i, men vær forberedt på at vi må tråkke opp våre egne spor mye av veien.

Dag 1: Elgå til Svukuriset
Vi møtes på Oslo S kl. 16:00 og kjører sammen i en 9-seter opp til Elgå i Hedmark. Ankomst på Elgå blir rundt kl 20:30, og derfra går vi på ski ca. én time inn til DNT-hytta Svukuriset. Der spiser vi en enkel middag og går til sengs, klare for morgendagens etappe nordover.

Dag 2: Svukuriset til Røvollen
Vi starter dagen med frokost på den betjente DNT hytta Svukuriset. Turen går videre nordover forbi det mektige fjellet Store Svuku, og ned i skogen til vi når fylkesgrensa til Trøndelag. Like etter helårsbrua som markerer fylkesgrensa er krysset, tar vi inn på den selvbetjente DNT hytta Røvollen. Denne dagen tilbakelegger vi rundt 16 km. 

Dag 3: Røvollen til Skedbro Fjällstuga (Sverige)
Vi begir oss ut på neste dagsetappe hvor vi etter hvert krysser grensen inn i Sverige, og sikter oss inn på STF-hytta Skedsbrostugan hvor vi spiser middag og overnatter.

Dag 4: Skedbro Fjällstuga til Storrödtjärn Fjällstuga (Sverige)
Denne dagen skal vi gå 2 mil sydover langs den såkalte Södra Kungsleden, mot STF-hytta Storrödtjärn. På halvveien blir det lunsj og fika på Rogen. Vi fortsetter etter en ikke så alt for lang stopp slik at vi ankommer Storrödtjärn i god nok tid til å lage et ordentlig måltid som er en lørdag verdig.

Dag 5: 
Vi skal nå ned til Grövelsjön. Etter lunsj på Hävlingen, går turen sydover til Grövelsjön, hvor leiebilen venter. Derfra kjører vi sydover tilbake mot hovedstaden, selvsagt med mulighet til å forlate bilen underveis om du bor på Elverum, Romerike eller Lillestrøm. Beregnet ankomst Oslo sentrum er klokka 21:00.

Med forbehold om endring i programmet!

Generell informasjon:

DNT ung Oslo sitt arbeid er støttet av Oslo Kommune og Frifond.

Pris:
Kr. 2000,- 
Ikke-medlemstillegg kr. 400,- Bli medlem i DNT.

Maks antall deltagere på denne turen: 7

Turpakken inkluderer: turlederkostnader, leie av 9-seter bil, 4 overnattinger i hytte, tre middagsmåltider og leie av fellesutstyr for vinterfjellet som turlederne medbringer.

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Annet:
Turen passer best for den som har erfaring på fjellski og er vant å være ute i vinterfjellet.

Alle deltakere vil få tilsendt et deltakerbrev fra hovedturleder minimum 2 uker før turstart med den siste oppdaterte informasjonen og tips til utstyr og pakkeliste.

Skal du på tur og mangler utstyr? Det er mulig BUA kan hjelpe deg. Gå inn på www.bua.io og finn den BUA ordningen som er nærmest deg (i Oslo: BUA Bjørndal. BUA Klemetsrud, BUA Østensjø, BUA Bjerke, BUA Sagene og BUA FRIGO). Send en låneforespørsel på mail, eller ring å spør etter det utstyret du trenger. Fører det ikke frem send mail til post@bua.io.

Utstyr:
Deltakere må ha med seg egne fjellski, staver og skisko på denne turen. Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til våre pakkelister. Se også DNTs filmer med tips om hvordan pakke sekk vinter og hvordan kle seg på tur vinter.

Kart og ruteinformasjon: 
Calazo Grövelsjön&Rogen 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan om ønskelig kjøpes i vårt Tursenter eller i vår nettbutikk.

Les mer om hyttene her: 
Elgå
Svukuriset
Røvollen
Skedbro Fjällstuga
Storrödtjärn Fjällstuga

Viktig informasjon om fellesturer vinter:
Før du melder deg på en tur les: "Viktig informasjon - fellestur vinter" .

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.

Fra Femundsmarka til söta bror (19-30 år) - AVLYST

TUREN ER DESSVERRE AVLYST. På denne turen får du oppleve Femundsmarka på sitt aller beste, fra den kjente øst-siden av Femunden, og den noe mindre bevandrede svenske delen av dette ...

Kontaktinformasjon: