Skitur i Østmarka (19-30 år)

Fellestur

Fra dato
28. februar kl. 17:00
Til dato
1. mars kl. 17:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Fellestur, Skitur, Hyttetur, Ungdom, Marka
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, DNT ung Oslo
Turområde
Hadeland, Gjøvik og Land, Nesoddlandet, Sørmarka og Østmarka, Nordmarka, Krokskogen og Romeriksåsene, Oslomarka (se kart)
Turkode
12604
Dette arrangementet er over!

Det er kaldt ute, snøen glitrer. Vi skal på hyttetur til hjertet av Østmarka. Vi håper snøen har lagt seg tjukt over Marka og at vi sammen kan få en helg med fine skiturer, god mat, aktiviteter og ikke minst hyttekos.

PROGRAM

Dag 1: Skullerudstua til Dølerud
Vi møtes klokka 17:00 på Skullerudstua P-plass, som ligger 5 minutter fra Skullerud T-banestasjon. Se etter turleder i rød jakke. Vi går sammen inn til DNTs ubetjente hytte Dølerud hvor vi skal overnatte første natten. Turen starter i preparerte løyper, inn forbi Grønmo. Den siste kilometeren inn mot hytta, foregår i upreparerte spor. Turen er totalt cirka 5 km. Kvelden tilbringer vi med matlaging, peiskos og nye bekjentskaper inne på hytta. 

Dag 2: Dølerud til Røyrivannskoia
Turleder har planlagt en rute som blir foreslått for gruppen fredag kveld over middagsbordet. Så finner gruppen sammen en tur de alle har lyst til å få til. Dagens turmål er DNTs ubetjente hytte Røyrivannskoia, som ligger cirka 20 km unna. Her er det gode muligheter for å besøke nærliggende hytter i området, som Sandbakken, hvor det serveres vafler, bolle og kakao. Vel fremme i hytta fyrer vi i peisen og lager et godt måltid sammen.

Dag 3: Hjemreise
Søndag morgen er det litt opp til oss når vi vil dra hjem og hvilken rute vi ønsker tilbake. Vi har to alternativer. Enten ta retning nord mot Losby Gods og buss eller T-bane fra Ellingsrud (cirka 10 km). Eller gå tilbake til Østmarksetra via Mariholtet (cirka 20 km) og T-bane derfra. Valg av rute blir vi enige om i fellesskap. Vi rydder oss ut, pakker sekker og tar skia fatt på ferden tilbake. Vi satser på å være tilbake i Oslo sentrum klokka 17:00.

Med forbehold om endring i programmet!

Generell informasjon:

DNT ung Oslo sitt arbeid er støttet av Oslo Kommune og Frifond.

Pris:
Kr. 400,- 
Ikke-medlemstillegg kr. 400,- Bli medlem i DNT.

Maks antall deltagere på denne turen: 6

Turpakken inkluderer: leie av hytter, turlederkostnader og middagsmat to kvelder. Prisen inkluderer ikke transport.

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Annet:
Alle må ta med egen frokost og lunsj, turlederene stiller med middag for oppholdet. Annet snacks som nøtter, sjokolade og kjeks kan være godt å ha i sekken til turen. En vannflaske lett tilgjengelig er også å anbefale.

Skal du på tur og mangler utstyr? Det er mulig BUA kan hjelpe deg. Gå inn på www.bua.io og finn den BUA ordningen som er nærmest deg (i Oslo: BUA Bjørndal. BUA Klemetsrud, BUA Østensjø, BUA Bjerke, BUA Sagene og BUA FRIGO). Send en låneforespørsel på mail, eller ring å spør etter det utstyret du trenger. Fører det ikke frem send mail til post@bua.io.

Utstyr:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til våre pakkelister. Se også DNTs filmer med tips om hvordan pakke sekk vinter og hvordan kle seg på tur vinter.

Kart og ruteinformasjon:
Turkart Oslo Østmark 1:25 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan om ønskelig kjøpes i vårt Tursenter eller i vår nettbutikk.

Les mer om hyttene her: 
Dølerud
Røyrivannskoia

Viktig informasjon om fellesturer vinter:
Før du melder deg på en tur les: "Viktig informasjon - fellestur vinter" .

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.

Skitur i Østmarka (19-30 år)

Det er kaldt ute, snøen glitrer. Vi skal på hyttetur til hjertet av Østmarka. Vi håper snøen har lagt seg tjukt over Marka og at vi sammen kan få en ...

Kontaktinformasjon: