Vinter BaseCamp (16-26 år)

Fellestur

Fra dato
15. februar kl. 07:30
Til dato
18. februar kl. 22:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Fellestur, Skitur, Basecamp, Ungdom, Leir, Fjelleir
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, DNT ung Oslo , Gjendesheim
Turområde
Jotunheimen (se kart)
Turkode
12582
Dette arrangementet er over!

BaseCamp er sosialt, artig og utfordrende. Vi tar sommerens suksess til vinterfjellet og byr på skiturer, trugeturer, snøhulegraving, topptur, telting og mye annet gøy!

PROGRAM

Vi bor fast på DNT hytta Gjendesheim, og bruke hytta som utgangspunkt for fine turer og morsomme aktiviteter i 4 dager sammen. For å holde terskelen lav med tanke på utstyrsbehov og komfort kommer vi til å bo inne på Gjendesheim disse dagene, men prøver å få til en overnatting ute i telt en av dagene for de som ønsker å prøve det.

Målet er å få vært masse ute og på tur, være sammen med andre turglade ungdommer, kose oss masse, og lære noe nytt enten det er snøhulegraving eller en telemarkssving på fjellskia dine. 

Meld deg på, enten sammen med en venn eller alene. I løpet av dagene på Basecamp har du garantert fått noen nye turvenner.

Dag 1: Oslo S til Gjendesheim
Oppmøte klokka 07:30 foran avgangstavlen på Oslo sentralbanestasjon. Se etter turleder i rød jakke. Avreise med tog klokka 08.02 til Otta stasjon. Fra Otta tar vi innleid buss til Gjendesheim. Vel fremme på Gjendesheim har vi god tid til å sjekke inn på hytta og bli litt kjent. Turlederne har forberedt noen leker. På kvelden får vi servert en god 3-retters middag inne på Gjendesheim. 

Dag 2: Turdag
Idag har vi planlagt å grave snøhuler for å lære litt mer om hvordan man overlever i vinterfjellet. Det er lærerikt, men også veldig morsomt å lage snøhule, kantgrop eller enkeltmannsgrop i snøen. I tillegg gir turlederne kurs i hvordan man bør pakke sekken, og hva man burde ha med og ikke ha med i sekken på vintertur. Vi bruker hele dagen ute i snøen og kommer fornøyde og sultne tilbake til hytta og campen vår.

Dag 3: Turdag
Nå er det på tide å få testet skiene. Turlederne planlegger en eller flere turer vi kan gå i området. Det blir helt sikkert mulig å dele opp turene i ulike lengder og vanskelighetsgrader, for de som ikke har vært så mye på tur før. Vi skal uansett være ute hele dagen og kjenne på vinterens kalde, men gjestfrie preg.

Dag 4: Gjendesheim til Oslo S
Vi returnerer på samme måte som vi kom inn. Avreise fra Gjendesheim klokka 16:00 med innleid buss. Vi tar tog fra Otta stasjon klokka 18:38. Vi satser på å være hjemme i Oslo klokka 22:04

Med forbehold om endring i programmet!

Generell informasjon:

DNT ung Oslo sitt arbeid er støttet av Oslo Kommune og Frifond.

Pris:
Kr. 1500,- 
Ikke-medlemstillegg kr. 400,- Bli medlem i DNT.

Maks antall deltagere på denne turen: 10

Turpakken inkluderer: Fullpensjon på Gjendesheim 4 dager, buss Otta/Gjendesheim og turlederkostnader. Prisen inkluderer ikke togreise til/fra Oslo/Otta.Togreise må deltagerne bestille og betale selv.

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Annet: 
Skal du på tur og mangler utstyr? Det er mulig BUA kan hjelpe deg. Gå inn på www.bua.io og finn den BUA ordningen som er nærmest deg (i Oslo: BUA Bjørndal. BUA Klemetsrud, BUA Østensjø, BUA Bjerke, BUA Sagene og BUA FRIGO). Send en låneforespørsel på mail, eller ring å spør etter det utstyret du trenger. Fører det ikke frem send mail til post@bua.io.

Utstyr:
Gjendesheim er et supert utgangspunkt for aktiviteter, og vi er høyt til fjells. Derfor krever vi at du har ordentlig bekledning, fjellskiutstyr, vintersovepose og liggeunderlag for uteovernatting. DNT stiller med alt av telt, utstyr til matlaging og andre aktiviteter, men det er viktig at du leser pakkelista nøye. Vi viser derfor til våre pakkelister. Se også DNTs filmer med tips om hvordan pakke sekk vinter og hvordan kle seg på tur vinter.

Det er anbefalt at deltakere har med seg fjellski, staver og skisko på denne turen. Det er mulig å leie komplett fjellskiutstyr på Gjendesheim etter avtale. Det finnes også opptråkkede løyper i områdene rundt hytta, så normale Marka langrennski er også mulig å ha med, selv om vi anbefaler at man iallfall har stålkant på skiene. Siden vi blir kjørt inn til hytta kan det være lurt å pakke i en stor bag, men alle burde pakke en 30-40 liters dagstursekk i tillegg, og til sammen bør den helst ikke veie mer enn cirka 8-10 kg på tur. Veier den mer enn dette, har du rett og slett tatt med deg for mye utstyr. Annet snacks som nøtter, sjokolade og kjeks kan være godt å ha i sekken til turen opp og ned. En vannflaske lett tilgjengelig er også å anbefale.

Alle deltakere vil få tilsendt et deltakerbrev fra hovedturleder minimum 2 uker før turstart med den siste oppdaterte informasjonen og tips til utstyr og pakkeliste.

Kart og ruteinformasjon: 
Turkart Nordeca Jotunheimen Aust 1:50 000 eller Calazo Jotunheimen 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan om ønskelig kjøpes i vårt Tursenter eller i vår nettbutikk.

Les mer om hytta her: 
Gjendesheim

Viktig informasjon om fellesturer vinter:
Før du melder deg på en tur les: "Viktig informasjon - fellestur vinter" .

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.

Vinter BaseCamp (16-26 år)

BaseCamp er sosialt, artig og utfordrende. Vi tar sommerens suksess til vinterfjellet og byr på skiturer, trugeturer, snøhulegraving, topptur, telting og mye annet gøy! PROGRAM Vi bor fast på DNT hytta ...

Kontaktinformasjon: