Avlyst Vinter BaseCamp (13-16 år)

Fellestur

Fra dato
21. februar 2019 kl. 09:00
Til dato
24. februar 2019
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Fellestur, Skitur, Fjelleir, Vinterferie, Ungdom
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, DNT ung Oslo , Fondsbu
Turområde
Jotunheimen (se kart)
Turkode
12160
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. På grunn av manglende deltakere

En sosial vinterleir på Fondsbu med skiturer, uteaktiviteter og lure tips for friluftsliv i vinterfjellet. En langhelg i vinterferien med masse ski, snø, lek og morro! Vi skal bo fast på Fondsbu alle dager, og får 3 hele dager til å drive med masse kule aktiviteter. Skiturer blir det garantert, og hvis folk er gira, prøver vi også å gå litt topptur i området. Her er det masse fine topper å velge i!

Program

Dag 1 - Turstart

Vi møtes klokka 10.00 ved informasjonsdesken på Oslo Bussterminal. Se etter turleder i rød jakke. Vi tar bussen til Tyin sammen klokka 10.25. På Tyin blir vi plukket opp av beltebil som tar oss inn til Fondsbu. Vel fremme på Fondsbu har vi god tid til å pakke oss inn i hytta, og få litt ut av dagen. Turlederne har forberedt noen leker slik at vi blir litt bedre kjent. Vi kommer også til å kjøre små kurs i hvordan pakke sekk på vintertur og enkel førstehjelp. På kvelden blir det middag på hytta og kos i peisestua.

Dag 2 - Turdag

Idag har vi planlagt å grave snøhuler for å lære litt mer om hvordan man overleverer i vinterfjellet. Det er lærerikt, men også veldig morsomt å lage snøhule, kantgrop eller enkeltmannsgrop i snøen. Vi bruker hele dagen ute i snøen og kommer fornøyde og sultne tilbake til bestyrer Solbjørg Kvålshaugen i tide til middag.

Dag 3 - Turdag

Vi er veldig heldige som får være på Fondsbu fordi her er mulighetene så mange for hva vi skal finne på. Det er mulig å prøve isfiske, ake, leke eller gå tur. Vi skal iallfall være ute hele dagen og nyte vinterens skjønnhet og mystikk.

Dag 4 - Turslutt

Vi returnerer på samme måte som vi kom inn. Tidlig avreise fra Fondsbu klokka 09.00 ved hjelp av beltebil til Tyin. Fra Tyin er det buss tilbake til Oslo klokka 09.52. Vi satser på å være hjemme i Oslo klokka 14.55.

Vi tar forbehold om at det kan bli endringer i programmet!

 

Generell informasjon

Pris
Kroner 2000,-. Prisen inkluderer bussbilletter og beltebil, fullpensjon på Fondsbu 4 dager og turlederkostnader.
Ikke-medlemstillegg kroner 400,-.

Annet
Fjellski, staver og skisko må alle ha med på denne turen. Vi går på tur i fjellet, og da må fjellski være med. Siden vi blir kjørt inn til hytta kan det være lurt å pakke i en stor bag, men alle burde pakke en 30-40 liters dagstursekk i tillegg, og til sammen bør den helst ikke veie mer enn cirka 8-10 kg på tur. Veier den mer enn dette, har du rett og slett tatt med deg for mye utstyr. Annet snacks som nøtter, sjokolade og kjeks kan være godt å ha i sekken til turen opp og ned. En vannflaske lett tilgjengelig er også å anbefale.

Alle deltakere vil få tilsendt et deltakerbrev fra hovedturleder minimum en uke før turstart med den siste oppdaterte informasjonen og tips til utstyr og pakking.

OBS! Deltakere kan nektes å bli med på tur av turleder dersom det vurderes at deltaker ikke er godt nok utstyrt.

Skal du på tur og mangler utstyr? Det er mulig BUA kan hjelpe deg. Gå inn på www.bua.io og finn den BUA ordningen som er nærmest deg (i Oslo: BUA Bjørndal. BUA Klemetsrud, BUA Østensjø, BUA Bjerke, BUA Sagene og BUA FRIGO). Send en låneforespørsel på mail, eller ring å spør etter det utstyret du trenger. Fører det ikke frem send mail til post@bua.io.

Kart og ruteinformasjon

Turkart Bygdin 1:50 000. Kart kan om ønskelig kjøpes i vårt Tursenter eller i vår nettbutikk.

Pakkeliste sommer og vinter
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til våre pakkelister.

Se også DNTs filmer med tips om hvordan pakke sekk sommer og vinter og hvordan kle seg på tur vinter.

Viktig informasjon om fellesturer vinter
Før du melder deg på en tur les: "Viktig informasjon - fellestur vinter" .

Vilkår for deltakelse på fellesturer
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

 

KONTAKTINFORMASJON OG BOOKING

Spør vårt Tursenter

Har du spørsmål angående turen, kart eller om utstyr, anbefaler vi å ta kontakt med vårt Tursenter på telefon 22 82 28 22, mandag til fredag mellom 08.30 - 16.00, eller på e-post: turinfo@dntoslo.no

UT.no

Mer generell informasjon finner du på hele Norges turplanlegger

Booking

For booking velg dato øverst til høyre. 

Medlemskap i DNT

På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur.

DNT ung Oslo sitt arbeid er også støttet av Oslo Kommune og Frifond.

Bli medlem i DNT!

Vinter BaseCamp (13-16 år)

En sosial vinterleir på Fondsbu med skiturer, uteaktiviteter og lure tips for friluftsliv i vinterfjellet. En langhelg i vinterferien med masse ski, snø, lek og morro! Vi skal bo fast ...

Kontaktinformasjon: